Ezelgem pakt uit met eigen zangfeest ‘Kuurne Balkt’

© BRU
Redactie KW

Na vijf jaar broeden op hun muzikale ei is de Orde van de Ezel klaar om een nieuw zangfeest los te laten op hun geliefde Ezelgem.

Onder de benaming ‘Kuurne Balkt’ willen de organiserende Members Eddy Lafaut, Johan Schietgat, Bernard de Koning, Joost De Smet, Gilbert Defoort en de overige leden van de Orde van de Ezel op dinsdagavond 14 augustus onder de kerktoren van de Sint-Pieterskerk uitpakken met een gloednieuw concept dat nog nooit eerder in Kuurne werd georganiseerd.

“Kuurne Balkt wordt een zangfeest met een podium maar dan zonder artiesten erop gezien het publiek tijdens dit evenement de grote vedette is”, vertelt grootmeester Eddy Lafaut. “Ter ondersteuning zorgt de Orde van de Ezel wel voor een gelegenheidskoor dat ondertussen reeds een 24-tal leden telt die stuk voor stuk afkomstig zijn uit diverse Kuurnse koren.”

Gastoptredens

“Daarnaast voorzien we ook een achttal gastoptredens tijdens deze muzikale avond waar ik helaas nog niet veel over kwijt kan.”

Tijdens ‘Kuurne Balkt’ zal een mix gebracht worden van oude klassiekers en nieuwe populaire liedjes waarvan telkens de tekst zal geprojecteerd worden op een groot scherm dat vooraan aan het podium zal opgesteld staan.

Als opener van de avond worden alvast de twee Kuurnse Ezelsorde liedjes gebracht gevolgd door een 28-tal Vlaamse-, nationale- en internationale nummers zoals De Samsonrock, Mia, Een beetje verliefd, Zoutelande enz…. wat ongetwijfeld voor een unieke sfeer zal zorgen op het grasveld waar het evenement plaatsvindt.

“Zingen is het motto die avond”, weet member Johan Schietgat. “Of je nu hoog, laag, vals of netjes toonvast zingt, het doet er alvast voor één keer niet toe, als je maar je stem laat horen! Op het terrein voorzien we ook drank- en eetkraampjes zodat niemand honger of dorst hoeft te lijden tijdens zijn of haar zangprestatie!”

“We willen alvast van ‘Kuurne Balkt’ een onvergetelijke avond gaan maken, die in de toekomst nog vele malen kan overgedaan worden”, besluit de organisatie enthousiast.

Wie dit gloednieuwe evenement van de Orde van de Ezel wil bijwonen, is welkom op dinsdag 14 augustus vanaf 19.30 uur op het grasplein onder de kerktoren van de Sint Pieterskerk. De klanken van het eerste nummer zullen stipt vanaf 19.30 uur worden weergegeven door de luidsprekers. De toegang tot ‘Kuurne Balkt’ is volledig gratis. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier