Expositie Brugse rockfotografen verhuist naar cultuurcafe De Biekorf

© SVV
Redactie KW

De tentoonstelling biedt concertbeelden van onder meer Goose, Red Zebra en Roland.

Wie regelmatig een rockconcert meepikt in Brugge zal ze ongetwijfeld al opgemerkt hebben: de (amateur)rockfotografen die voor het podium hun toestel in de aanslag houden. Ze heten Michel De Pourcq, Johan Vanparys, Trees Rommelaere en Franky Schutz. Artiesten en groepen zien hen graag komen, want hun foto’s moeten vaak niet onderdoen voor die van professionele collega’s. Die artiesten en groepen delen ze dan ook gretig op facebook of andere sociale media. Voor de tentoonstelling ‘Door het oog van… – Rock-‘n’roll in beeld’ maakte het viertal een selectie van hun naar eigen zeggen “coolste, intiemste of stoerste concertfoto’s.”

Naast lokale helden als Sam Claeys (van onder meer The New Image en Red Zebra), Geeraard De Groote (bekend van onder meer Hideaway) en Jan Van Acker (van Transcoder) biedt de expo ook kiekjes van bekendere artiesten..

De tentoonstelling was eerder te zien in The Jamm. Deze concertzaal die ook repetitieruimtes biedt, wordt uitgebaat door Dirk Defauw, tevens bouwer van Exclusive Drums, en niet te verwarren met Dirk De fauw, de nieuwe burgemeester van Die Scone. Dankzij van het succes valt ‘Door het oog van…’ nu ook te bezichtigen in het cultuurcafé De Biekorf, gelegen aan de Naaldenstraat 4. Dit is een zijstraat van de Sint-Jakobsstraat. De expo loopt nog tot en met zaterdag 9 maart. Elke weekdag vanaf 17 uur. Gratis toegang.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier