Expo over Terracottaleger ontvangt 40.000 bezoekers

De zomerexpo 'Het Terracottaleger en de Eerste Keizer van China' sloot zondagavond zijn deuren. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De zomerexpo ‘Het Terracottaleger en de Eerste Keizer van China’ in Oostende sloot zondagavond zijn deuren.

De meest volledige tentoonstelling ooit gemaakt over het Terracottaleger, de dodenstad en het leven van de Eerste Keizer heeft deze zomer 40.000 bezoekers naar Oostende gelokt. De expo was daarmee een van de topevenementen aan de Belgische kust. “We zijn heel tevreden over de opkomst voor deze cultuurhistorische tentoonstelling”, aldus Mario Iacampo, ontwerper en coproducent van de expo.

Het publiek waardeerde de mystieke sfeer en de opbouw van de expo met heldere informatieborden en een aantal boeiende videoclips. Ook de indrukwekkende evocatie van de kuil met 180 krijgers en de extra weetjes via de audiogids kregen heel wat appreciatie.”

Leger op weg naar Oostenrijk

“Deze expo betekende een belangrijke meerwaarde in ons toeristisch zomeraanbod. Een cultuurhistorische tentoonstelling van dit niveau trekt heel wat extra toeristen naar Oostende en biedt een belangrijk alternatief bij minder mooi weer“, zo stelt Peter Craeymeersch, directeur Toerisme Oostende en Kursaal Oostende. De terracottakrijgers trekken nu naar Oostenrijk.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier