Op de weide werden 70 witte beelden van jongens en meisjes geplaatst, verwijzend naar de 70 conflicten die er heden ten dage nog overal ter wereld bezig zijn. Kamagurka maakte van ieder beeld een uniek kunstwerk door ze met zwart te beschilderen, want - zo legde de kunstenaar uit - 'een oorlog is zwart-wit'.

De beelden stellen de vele kinderen voor die alles moeten achterlaten en vluchten voor oorlog, kinderen op zoek naar een beetje geluk, een normaal leven en vooral naar vrede. De beelden staan naar de IJzertoren gericht en op de toren zelf zijn in een speciale soort folie figuren geplaatst die de vlucht naar de vrede voortzetten. Bij alle 70 beelden hoort ook een quote over oorlog en vrede die door verschillende BV's werden geschreven. "Geen enkel wapen brengt geluk wél de ontwapenende glimlach van een kind", aldus een quote van Stijn Coninckx.

Zo zijn er quotes te lezen van Frank De Boosere, Piet Huysentruyt, Sean Dhondt, Herbert Flack en tal van anderen. De beelden worden te koop aangeboden voor de prijs van 3.500 euro per stuk. Er zijn er nu al een veertigtal verkocht, waaronder één aan stad Diksmuide. De officiële opening werd bijgewoond door gouverneur Carl Decaluwé, commissaris generaal van de herdenkingen Paul Breyne, kunstenaar Kamagurka, een afvaardiging van de provincie en burgemeester en schepenen van stad Diksmuide, met daarnaast talrijke genodigden die aan het project op de één of andere manier hielpen tot stand brengen.

Vanaf zaterdag kan iedereen de tentoonstelling gaan bezoeken.

(AC)

Op de weide werden 70 witte beelden van jongens en meisjes geplaatst, verwijzend naar de 70 conflicten die er heden ten dage nog overal ter wereld bezig zijn. Kamagurka maakte van ieder beeld een uniek kunstwerk door ze met zwart te beschilderen, want - zo legde de kunstenaar uit - 'een oorlog is zwart-wit'. De beelden stellen de vele kinderen voor die alles moeten achterlaten en vluchten voor oorlog, kinderen op zoek naar een beetje geluk, een normaal leven en vooral naar vrede. De beelden staan naar de IJzertoren gericht en op de toren zelf zijn in een speciale soort folie figuren geplaatst die de vlucht naar de vrede voortzetten. Bij alle 70 beelden hoort ook een quote over oorlog en vrede die door verschillende BV's werden geschreven. "Geen enkel wapen brengt geluk wél de ontwapenende glimlach van een kind", aldus een quote van Stijn Coninckx.Zo zijn er quotes te lezen van Frank De Boosere, Piet Huysentruyt, Sean Dhondt, Herbert Flack en tal van anderen. De beelden worden te koop aangeboden voor de prijs van 3.500 euro per stuk. Er zijn er nu al een veertigtal verkocht, waaronder één aan stad Diksmuide. De officiële opening werd bijgewoond door gouverneur Carl Decaluwé, commissaris generaal van de herdenkingen Paul Breyne, kunstenaar Kamagurka, een afvaardiging van de provincie en burgemeester en schepenen van stad Diksmuide, met daarnaast talrijke genodigden die aan het project op de één of andere manier hielpen tot stand brengen. Vanaf zaterdag kan iedereen de tentoonstelling gaan bezoeken.(AC)