Ex-kok Marco Rau uit Oostende in Komen Eten

Redactie KW

Marco Rau lijkt op het eerste gezicht een stoere volksfiguur, waarvan je geen culinair hoogstaande keuken zou verwachten. Maar schijn bedriegt, want zijn echtgenote is zo in de wolken over wat hij in de keuken presteert dat ze hem inschreef voor het populaire tv-programma Komen Eten op VT4.

Marco werkte als kok in het casino van Middelkerke, op de maalboot voor Wagon-Lits, in de Belle-Vue in Bredene en in Le Breton in Oostende. “Maar nu werk ik al 15 jaar bij Rodanar in Gistel”, vertelt hij. “Ik ben clarckman in het bedrijf waar houten kisten en kratten gemaakt worden. Ik koos hiervoor omdat ik een beter familiaal leven wilde. Zo kan ik meer tijd met de familie doorbrengen en kan ik als ex-voetballer en grote KVO-fan samen met Jason alle thuiswedstrijden bijwonen.”

Kookprogramma’s

Toch is Marco het koken nog niet verleerd. “Thuis ben ik de kok”, glundert Marco. „Iedereen is altijd bijzonder enthousiast als ik gekookt heb. Koken is altijd mijn passie gebleven. Ik kijk dan ook graag naar de vele kookprogramma’s op TV. Men is nooit te oud om te leren.” En dus belandde hij in Komen Eten… De tweede dag van de opnames kwam iedereen naar Oostende. „’s Morgens is de filmploeg mij gevolgd toen ik de boodschappen moest doen, onder meer naar de vismijn. Ik heb voor mezelf en de buitenwereld bewezen dat ik een goede kok ben. Ik heb altijd van een eigen restaurant gedroomd, maar ik blijf met beide voeten op de grond. Dat is financieel en familiaal niet haalbaar. Laat mij maar een hobbykok blijven.”

(FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht