Ex-burgemeester Moenaert schrijft slotstuk van ‘de ultieme West-Vlaamse Roman’

Naast bijna twintig andere enthousiaste West-Vlaamse auteurs tekenden ook Brugs ere-schepen Yves Roose en ere-burgemeester Patrick Moenaert present. © PDV
Redactie KW

Boekhandel Maerlaendt in Damme was het adres voor de aftrap van het project ‘de ultieme West-Vlaamse Roman’. Naast bijna twintig andere enthousiaste West-Vlaamse auteurs tekenden ook Brugs ere-schepen Yves Roose en ere-burgemeester Patrick Moenaert present.

Een roman waaraan liefst 25 West-Vlaamse auteurs hun medewerking verlenen, dat is het opzet van Uitgeverij Zorro, onder leiding van Dammenaar Guido De Ville en met medewerking van Frank Potters en Hedwig Daquin. Titel van het boek is “De dag dat Emmanuel Dedecker, heer van stand, in Brugge werd begraven”. Uitgever Guido De Ville stond voor een moeilijk opdracht: “In totaal boden zicht 61 gegadigden aan, wat het werk niet vergemakkelijkte voor een jury die uit dit aanbod vijfentwintig uitverkorenen moest kiezen. Het is eigenlijk een estafetteroman waarbij iedere auteur moet voort borduren op het verhaal van de vorige auteur“, klinkt het bij de uitgever.

Laatste woord voor Patrick Moenaert

Intussen werden al een zestal hoofdstukken geschreven en, het mag gezegd, zowel qua sfeerschepping als spanning lijkt het veelbelovend. De bekende Weekend Knack-redacteur Pierre Darge beet de spits af, gevolgd door Greet Verleye, jarenlang persverantwoordelijke van het Brugse stadsbestuur. Naast heel wat eerder onbekende maar daarom niet minder sterke auteurs, boden dus ook Nico Blontrock, Hedwig Dacquin, Yves Roose en zelfs voormalig Brugs burgemeester Patrick Moenaert hun medewerking aan. Moenaert staat in voor het laatste hoofdstuk.

“Het was te denken dat Moenaert weer het laatste woord zou willen hebben”, reageerde co-auteur en oud-schepen Yves Roose… Het boek wordt in de handel verwacht in december 2016.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier