Ex-Bruggeling Dijf Sanders eert hindoegodin op nieuwe single

De platenhoes van de nieuwe single. © gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De naar Gentbrugge uitgeweken Bruggeling Dijf Sanders en zijn platenfirma Unday Records plukken nog een single uit het bejubelde album ‘Puja’.

Vorig jaar trok Dijf Sanders (41) naar Nepal, gelegen in de Himalaya tussen India en China, om er zogenaamde field recordings te maken. Dat basismateriaal vulde hij in de Ardennen aan met geluidsopnames die hij samen met drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans maakte.

Het resultaat: een bijzonder eclectisch plaatje. De nieuwe schijf ‘Puja’ van de soundwizard en producer oogstte lovende kritieken in de nationale en zelfs internationale pers.

‘Gevoel van absolute vrijheid’

Om de aandacht op de langspeler gaande te houden, maakte Sanders een speciale edit van het nummer ‘Lakshmi’. “Deze titel is vernoemd naar de hindoegodin van rijkdom en geluk, de goddelijke kracht die dromen omzet in realiteit”, verklaart Sanders.

“Na de quarantaineperiode dompelt dit nummer je onder in een gevoel van absolute vrijheid en grenzeloze mogelijkheden.”

Videoclip

Voor de bizarre videoclip met een wel heel bijzonder in beeld gebrachte surfer tekende Michiel Venmans, een Leuvenaar die aan het RITS Brussel studeert.

Op zondag 30 augustus geeft Sanders een optreden in OLT Rivierenhof in Deurne, een stadsdistrict van Antwerpen. “Voorwaar, mijn eerste show van dit jaar”, juicht Sanders.

https://www.youtube.com/watch?v=BV_ZkrtkPWg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier