Ertebrekers en Les Négresses Vertes gratis op Brugs stadsfestival Moods!

Redactie KW

Muziekcentrum Cactus vzw, dat in opdracht van de stad Brugge de optredende acts van Moods! vastlegt , heeft de vier namen voor de gratis concerten op de Burg prijsgegeven.

Op vrijdag 26 juli zakken de Schotse tweelingbroers Craig en Charlie Reid, samen The Proclaimers, naar dit plein af. The Proclaimers scoorden eind jaren ’80 hits met ‘Letter from America’, ‘I’m gonna be (500 Miles)’ en ‘I’m on my Way’. In 2006 kwamen ze al eens naar Brugge. Toen speelden ze in het Minnewaterpark op het Cactusfestival.

Op zaterdag 27 juli is het aan Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage, beter bekend als Ertebrekers, om een feestje te bouwen op de Burg. Een week later, op vrijdag 2 augustus, staat met Les Négresses Vertes een andere feestband geprogrammeerd. Deze Fransozen zijn bekend van hits als ‘Zobi la Mouche’, ‘C’est pa la Mer à boire’ en ‘Les Yeux de ton Père’. Op zaterdag 3 augustus kijken Lara Chedraoui en haar indierockband Intergalactic Lovers het publiek in de ogen op de Burg.

Ook dit jaar pakt Moods! uit met betaalconcerten op het binnenplein van het Belfort. Hydrogen Sea speelt er op woensdag 31 juli. Met de zopas verschenen tweede cd ‘Automata’ probeert dit electropopvijftal uit Brussel nieuwe zieltjes te winnen.

Op donderdag 1 augustus treedt de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren voor enkele honderden fans in de binnenstad van Brugge op. Zijn muziek is een combinatie van blues, country, roots, americana en Southern soul.

Op woensdag 7 augustus concerteert Villagers op het binnenplein van het Belfort. Frontman Conor O’Brien is de draaischijf van deze vijfkoppige Ierse indiefolkband die ook in ons land al een fanbase opbouwde. “Op het debuut ‘Becoming a Jackal’ presenteerde O’Brien zijn project nog als een eenmansband met een eerder minimalistische sound,”, klinkt het op de website van Moods!, “maar met ieder volgend album werd het werk van Villagers subtiel lijviger. Op hun jongste cd ‘The Art of pretending to swim’ krijgen we heerlijk soulvolle toevoegingen, fijne ritmes en sonische details, zowel analoog als digitaal.”

Tickets voor de betaalconcerten kun je nu al aanschaffen. Binnenkort wordt het programma aangevuld met nieuwe namen.

(SVV – Foto Facebook)

www.moodsbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier