Er wordt ook Antwerps gesproken in het derde seizoen van Eigen Kweek

© © VRT
Redactie KW

Het derde en laatste seizoen van de populaire televisieserie zal ten vroegste in het voorjaar van 2017 te zien zijn en brengt enkele nieuwe gezichten.

Op het einde van het tweede seizoen werd de ‘broer van den Hollander’ geklist en leek het er op dat de familie Welvaert, die al voor de tweede keer een oogst wiet had gekweekt, er zonder kleerscheuren vanaf zou komen. Al begon er bij agente Chantal (Maaike Cafmeyer) wel iets te dagen. Seizoen drie begint waar het tweede eindigde, maar brengt ook nieuwe gezichten. Peter Van den Begin speelt in seizoen 3 commissaris René Vanderlinden. Hij komt uit Antwerpen en wordt de nieuwe chef van Chantal, al zal die haar vooral hinderen in haar ‘persoonlijke onderzoek’ naar de Welvaerts. Mathias Sercu uit Ardooie speelt onderzoeksrechter Despriet. Hij is de vader van Griet, de vriendin van Steven, en moet de illegale activiteiten van zijn toekomstige schoonfamilie onderzoeken. Zijn passie is Wereldoorlog I, en de Mijnenslag in het bijzonder, zo meldt de VRT.

Voorts zulen ook actrice Katelijne Verbeke en Tom Ternest te zien. Die laatste komt uit Roeselare en was ook al kort te zien in Bevergem in de film Belgica. Door de wet op de kinderarbeid duiken Quinten Somers (Franky) en Alice Erard (Emma) niet meer op in de reeks. Zij worden vervangen door Milan Bouckenhove en Miet Dujardin. Sam Louwijck, Stefaan Degand en Jerica Nelson verdwijnen dan weer.

(FV)