De Ensors krijgen ook een eigen vzw die zal bestaan uit afgevaardigden van alle audiovisuele beroepsorganisaties.

Nu de Ensors, acht jaar geleden in het leven geroepen, stevig op hun poten staan, acht de organisatie de tijd rijp om de competitie open te trekken naar televisieseries. "De vraag wordt al even gesteld, maar we wilden absoluut geen stappen overslaan", aldus festivaldirecteur Peter Craeymeersch. "We hebben die keuze samen gemaakt met het het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). We mikken in de eerste plaats op nieuwe series, die uitgekomen zijn in de periode van juli vorig jaar tot juni dit jaar. We denken in de eerste plaats aan Ensors voor de beste serie en regisseur."

Naast een stijgende bekendheid bij het brede publiek, staan De Ensors vandaag ook symbool voor de groeiende internationale erkenning van de Vlaamse audiovisuele creatiesector. Vandaar de beslissing om nieuwe prijzen in het leven te roepen. De Ensors krijgen ook een eigen vzw-statuut, waarbij de hele sector betrokken wordt.

Die vzw zal niet alleen instaan voor de organisatie van het gala, maar er zal ook een actieplan uitgewerkt worden waardoor de Ensors het jaar rond op de kaart worden gezet, zowel nationaal als internationaal.

De Ensors krijgen ook een eigen vzw die zal bestaan uit afgevaardigden van alle audiovisuele beroepsorganisaties.Nu de Ensors, acht jaar geleden in het leven geroepen, stevig op hun poten staan, acht de organisatie de tijd rijp om de competitie open te trekken naar televisieseries. "De vraag wordt al even gesteld, maar we wilden absoluut geen stappen overslaan", aldus festivaldirecteur Peter Craeymeersch. "We hebben die keuze samen gemaakt met het het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). We mikken in de eerste plaats op nieuwe series, die uitgekomen zijn in de periode van juli vorig jaar tot juni dit jaar. We denken in de eerste plaats aan Ensors voor de beste serie en regisseur." Naast een stijgende bekendheid bij het brede publiek, staan De Ensors vandaag ook symbool voor de groeiende internationale erkenning van de Vlaamse audiovisuele creatiesector. Vandaar de beslissing om nieuwe prijzen in het leven te roepen. De Ensors krijgen ook een eigen vzw-statuut, waarbij de hele sector betrokken wordt. Die vzw zal niet alleen instaan voor de organisatie van het gala, maar er zal ook een actieplan uitgewerkt worden waardoor de Ensors het jaar rond op de kaart worden gezet, zowel nationaal als internationaal.