Enkele duizenden mensen zien Het Zesde Metaal schitteren op Burg in Brugge

© JVP
Redactie KW

Vrijdagavond speelden Wannes Cappelle en Het Zesde Metaal voor enkele duizenden mensen op de Burg in Brugge.

In het voorprogramma stond de plaatselijke covergroep Cajun Moon. Beide bands traden op aan de vooravond van Burgrock. Dit gratis festival schiet zaterdag om 16u.30 uit de startblokken met het traditionele rockconcours. De deelnemende groepen zijn Louie (alternatieve pop, gesaust met funky en groovy invloeden, uit Gent), Cleo (die eerder in de finale van Westtalent stonden met hun fraaie dreampop, uit Brugge, om 17u.30), Elektrik Blue (een mix van funk, rock en psychedelica, uit Gent, om 18u.30), Spit Fox (een driekoppige bende die scuzzy garage rock brengt, uit Gent en met Bruggeling Alexander Verbeke op drums, om 19u.30) en Mantis (instrumentale postrock en -noise, uit Maaseik, om 20u.30).

Camillefois

Terwijl de jury in conclaaf gaat, krijg je op de Burg vanaf 21u.30 een optreden van Camillefois oftewel het pseudoniem van Camille Vanlerberghe een zangeres-pianiste die uit Roeselare afkomstig is en vandaag in Antwerpen woont. Met ‘Coffee and Dreams’ bracht ze een eerste single uit.

Om 22u.45 wordt de winnaar van de Burgrockrally bekendgemaakt. Vijf minuten later mogen de doorgewinterde punkers van Janez Detd. afsluiten.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier