Endrew Tulpin toont zijn zangtalent in The Voice Kids

Vanavond is Endrew Tulpin uit Oudenburg te zien in The Voice Kids. © The Voice Kids/VTM
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Vanavond is Endrew Tulpin te zien in The Voice Kids, om 20.40 uur op VTM. Tot zijn eigen grote vreugde werd hij geselecteerd voor de blind auditions, nadat zijn schoolkameraden een filmpje van hem hadden ingestuurd.

Endrew Tulpin stond als tienjarige voor het eerst op een podium tijdens het schoolfeest van GO! Arnoldus. Hij woonde toen nog niet zo lang bij zijn papa. Endrew is namelijk de zoon van een Braziliaanse mama en een Belgische papa. “In Brazilië is het niet gemakkelijk leven. Mijn mama vond dat ik betere kansen zou hebben in België en zo kwam ik bij mijn papa in Oudenburg wonen. Ik heb toen in zes weken Nederlands geleerd”, vertelt Endrew die als 13-jarige al vijf talen spreekt: Portugees, Nederlands, Frans, Spaans en Engels. “Ik wil ook nog Duits en Italiaans leren. Die laatste zeker om mooie operaliederen te kunnen zingen. En ik hoop mijn papa, die acht talen spreekt, voorbij te steken. Ja, die talenknobbel heb ik zeker van hem.”

Prachtige stem

Naast een heel goed gevoel voor taal bezit Endrew Tulpin een prachtige zangstem. “En dat heb ik dan weer van mijn mama die het op haar beurt meekreeg van oma. Ik was pas vier jaar toen ik thuis al veel zong, liedjes in het Portugees en in het Engels. Als ik hieraan terugdenk, moet ik bekennen dat ik de Engelse woorden wel heel raar zong”, lacht Endrew. “Op mijn zesde ging dat al beter en zong ik nummers van Bruno Mars voor wie ik een grote bewondering heb.” Dat Endrew een talentvolle zanger is, merkte juf Fien Trybou op in de Arnoldusschool. Zo kwam het dat ze met hem het nummer ‘Vivo per lei’ instudeerde: Fien in het Portugees en Endrew in het Spaans. Samen zongen ze het tijdens het schoolfeest. “Ik was zo zenuwachtig en stond heel de tijd met mijn been te schudden”, weet Endrew nog.

Zangles

Na zijn optreden tijdens het schoolfeest is Endrew zangles gaan volgen, eerst in de muziekschool van Oudenburg, nu nog altijd in Oostende. Intussen mocht hij al een tweede podiumervaring opdoen tijdens het concert Neerlandia van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia op 4 mei vorig jaar. Endrew zong daar toen Een Ster. Vrijdag zal hij tijdens The Voice Kids Over the Rainbow van Israel Kamakawiwo’ole brengen. Dat hij bij dit programma van VTM terecht kwam, heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn klasgenootjes van vroeger. “Ze hadden een filmpje van mij gemaakt, terwijl ik zong op de speelplaats en dat naar VTM gestuurd. Mijn papa zat mee in het complot, maar ik wist nergens van. Op de afscheidsavond van het zesde leerjaar hebben ze me toen gezegd dat ik geselecteerd was voor de blind auditions. En of ik blij was”, verzekert Endrew. Of hij later van zingen zijn beroep wil maken? “Heel zeker. Mijn droom is trouwens om wereldberoemd te worden”, besluit Endrew.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier