En de West-Vlaming van het Jaar is… Bart Vanneste!

Sinds Bevergem ligt de wereld aan de voeten van Bart Vanneste. Of toch zeker al een stukje ervan. De rest moet later nog volgen. © Lawrence Schoonbroodt
Sandra Rosseel

Bart Vanneste, de man achter Freddy De Vadder en Bevergem, is door de lezers van Krant van West-Vlaanderen en de kijkers van Focus-WTV tot dé West-Vlaming van het Jaar verkozen.

De voorbije weken gingen we met onze krant en samen met de collega’s van Focus-WTV op zoek naar dé West-Vlaming van het Jaar. De concurrentie was groot, maar de kaarten zijn uiteindelijk duidelijk geschud: Bevergem is troef, en Freddy is de hartenkoning. Krant van West-Vlaanderen brengt hem deze week ten voeten uit in de krant, KW.be geeft jullie alvast enkele passages daaruit mee.

“Bevergem bepaalde in 2015 toch wel alles”, vertelt hij. “Dat, en een nieuwe prente… (lacht) Eigenlijk was het jaar in mineur gestart. Ik heb eind vorig jaar op korte tijd twee hele goede vrienden verloren, Luc De Vos en een goeie vriendin… Ik had niet meer veel overschot om nog iets anders te doen, maar ben blij dat ik het kon opbrengen om mee te monteren aan Bevergem… En als je dan vanaf de eerste aflevering zulke goeie cijfers kan voorleggen… De kijkcijfers van Canvas waren verzevenvoudigd of zo.”

“Wim en Maaike zijn megapopulaire acteurs en ik ben zelf ook niet onpopulair”

Al had Bart Vanneste er wel goeie hoop op dat de reeks zijn publiek zou vinden. “Wim Willaert en Maaike Cafmeyer speelden mee, megapopulaire acteurs, en ik ben ook niet onpopulair, dus ik wist wel dat we minstens 300.000 kijkers zouden hebben. Combineer dat met een goede campagne op sociale media én de betrokkenheid in West-Vlaanderen – er hadden heel veel figuranten meegedaan, waardoor iedereen er al over babbelde toen we nog aan het opnemen waren – en je weet dat er een enorme buzz was, dat er sowieso veel mensen zouden kijken.”

Het succes smeekt om een vervolg, beseft hij ook. “Maar ik denk het niet dat dat er komt, want sowieso moet iedereen willen meedoen. Maar afscheid nemen met een film, waarin we nog eens volle bak gaan, of een jubileum-dubbel-deluxe aflevering, dat zie ik wel zitten.”

(SR)

Het volledige interview met Bart ‘Freddy’ Vanneste lees je deze week in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier