Elixir Festival voor het eerst in en rond de Abdijhoeve

Foto: Steve Dinnewith
Redactie KW

Het Elixir festival, dat zeven jaar lang plaats vond in het prachtig stuk natuur langs de Zeeweg, krijgt een nieuwe locatie. Op zaterdag 25 en zondag 26 juli vindt het open-air festival voor het eerst plaats in en rond de abdijhoeve.

Vorig jaar zou het Elixir festival voor de laatste keer plaats vinden. De grond waar het festival zeven edities, zes zomer- en een wintereditie doorbracht werd verkocht en daardoor zou het festival er niet meer kunnen plaats vinden. Maar daar werd een oplossing voor gezocht. “Het was geen evidentie om een nieuwe en mooie locatie te vinden in de buurt”, vertelt medeorganisator Ivo Offermans. Het Elixir festival is een techno en house festival met een sterke line-up en stond gekend voor zijn prachtige setting en mooie locatie rond het water en in de natuur. Daarom was het thema vorig jaar ‘The Last Dance’. Het zou de laatste dans worden. “Maar we besloten om niet bij de pakken te blijven zitten en ging op zoek naar een nieuwe locatie. Het was een moeilijke zoektocht, maar uiteindelijk vonden we die met de Abdijhoeve”, gaat Ivo verder. “Met de Abdijhoeve vonden we opnieuw een natuurlijke open-air locatie met middeleeuws invloeden. Op die manier blijft het concept exclusief en pittoresk. Hoewel het festival vorig jaar afgeschreven werd hebben we dankzij de nieuwe locatie terug zicht op de toekomst. Het is echter nog niet zeker of we in de Abdijhoeve kunnen blijven, maar we zijn vastbesloten om het festival verder te zetten.”

Eerste naam

Ondertussen werd al een eerste internationale naam voor het festival bekend gemaakt. “Dense en Pika is een dj-duo uit het Verenigd Koninkrijk. In 2014 wonnen de DJ Mag category met de ‘Best Remix'”, duidt Ivo. “Verder kunnen we ook al twee lokale dj’s bekend maken. Nunov & Yelmet heeft er net een tour opzitten door Costa Rica en Djeffa, medeorganisator van het event. Sporadisch zullen we nog andere gasten bekend maken.” Waar vroeger tussen de 1.000 en 1.500 tickets verkocht werden door gebrek aan ruimte kunnen nu meer tickets aan de man gebracht worden. “De locatie is veel ruimer waardoor we het aantal tickets kunnen uitbreiden. Nu moeten 2.000 festivalgangers zeker mogelijk zijn”, aldus Ivo Offermans.

Tickets voor het Elixir festival kosten 37 euro en zijn verkrijgbaar op http://bit.ly/Elixirfestival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier