Eind oktober opent Plopsa Hotel: wij gluren al even binnen

De foyer van het Plopsa Hotel. © Christophe De Muynck
Hannes Hosten

Eind oktober openen de deuren van het Plopsa Hotel in De Panne. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de inrichting en de zoektocht naar 50 nieuwe medewerkers is gestart. Wij mochten al eens op werfbezoek. We keken de ogen uit in de indrukwekkende foyer die er uitziet als een operazaal, en vroegen ons af of we nu het liefst in de Bumba-, de Maya de Bij- of de K3-suite zouden overnachten.

Een 80-tal mensen zijn momenteel aan het werk op de werf van het Plopsa Hotel, vlak aan de ingang van het pretpark in De Panne. Een precieze openingsdatum staat nog niet vast, maar het zal eind oktober zijn. In de herfstvakantie zullen jeugdige bezoekertjes en hun families al in het hotel kunnen wegdromen. De laatste hand wordt gelegd aan het reservatiesysteem, maar de tarieven liggen nog niet helemaal vast.

https://www.youtube.com/watch?v=GwjHa67SYkM
Het indrukwekkende plafond.
Het indrukwekkende plafond.© Christophe De Muynck

Het pronkstuk is de foyer, met het uitzicht van een operazaal. Rondom een centrale hal met podium bevinden zich drie verdiepingen met theaterloges onder een barok aandoende plafondschildering van Maya de Bij. “Die plafondschildering is eigenlijk een gigantisch spandoek”, knipoogt Peter Vanthournout, werfleider bij Plopsa. Sommige loges zijn al bezet met levensgrote figuren. Het zijn onder meer de meisjes van K3, Maya de Bij en haar vriend Willie en zowaar Balthasar Boma.

Themasuites

Het hotel is 12.000 vierkante meter groot en telt 117 kamers, waarvan 92 standaard-vierpersoonskamers in theatersfeer, 14 luxesuites voor zes personen en 11 themasuites, ook voor zes personen. Daar is de thematisering het verst doorgedreven: houten balken in de Kabouter Plop-suite, honingraten in de toiletruimte van de Maya de Bij-suite en een gitaar aan de muur in de K3-suite. “Muren, zeteltjes, wat aan de muren hangt… in elke themasuite is alles anders”, vertelt Peter.

In de Maya-suite is zelfs een toilet met honingraten voorzien.
In de Maya-suite is zelfs een toilet met honingraten voorzien.© Christophe De Muynck

Het Plopsa Hotel telt verder een ruim buffetrestaurant met 350 plaatsen, opgevat als een food market met food trucks, een aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen. Die zullen vooral dienen voor bedrijfsactiviteiten, maar in de grootste zaal kunnen ook huwelijks- en andere feesten plaatsvinden. “We investeerden enorm in geluidsisolatie, zowel in de zalen als in de kamers. De humeurige kinderen van je buur zal je in jouw kamer dus niet horen.”

Een standaardkamer.
Een standaardkamer.© Christophe De Muynck

“Met het Plopsa Hotel zetten we onze eerste stappen in de hotelbranche en bieden we werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers“, zegt ceo Steve Van den Kerkhof van Plopsa Group. “Het gaat voor een groot deel om vaste medewerkers, waaronder barmannen en -vrouwen, receptionisten, keuken-, ontbijt- en restaurantmedewerkers, koks, housekeeping… maar ook seizoenskrachten voor receptie, bar, keuken, ontbijt en restaurant.”

Eind oktober opent Plopsa Hotel: wij gluren al even binnen
© Christophe De Muynck

“Tot in 2024 investeren we 75 miljoen euro in de site De Panne”, aldus Steve. “Zo staat de opening van een Xtreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne voor 2021 gepland, later volgt ook een gloednieuwe indoorzone in het teken van de circuswereld van Bumba en een vakantiepark met thematische vakantiehuisjes. Aan de bouw van het hotel hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier