Eetcafé Plan B in Waardamme opent zijn deuren op 7 april

Burgemeester Jn de Keyser, Katrien Talloen, Els Roelof en Delphine Roels samen met de uitbaters Willemijn Baeten en Tjorven Bauweraerts
Redactie KW

Na de plotselinge sluiting van het eetcafé Moeder Overste in het najaar van 2018, kreeg het café nieuwe eigenaars, Willemijn Baeten (28) en Tjorven Bauweraerts (29) en werd de zaak omgevormd naar “Plan B”. Op 7 april opende ze hun deuren.

Aan het concept van het voormalig eetcafé werd niet zoveel gesleuteld. Moeder Overste stond tot ver buiten de gemeentegrenzen onder meer gekend om zijn streekbieren en tapas. Die traditie willen Willemijn en Tjorven verderzetten. Naast de bieren en tapas zullen ze in Plan B ook een lunch aanbieden met soep, hoofdgerecht en koffie. Die zal tussen 11 en 14 uur te verkrijgen zijn. De klanten zullen daarbij telkens kunnen kiezen uit een weeksuggestie met vlees, vis of een vegetarische variant.

“We hadden eerst een ander pand op het oog, maar konden deze kans hier in Waardamme niet laten liggen“, weet Willemijn te vertellen. “Vandaar ook de naam ‘Plan B’. De tweede letter van het alfabet verwijst natuurlijk ook naar de beginletter van onze beide achternamen.

Plan B is een carrièrewending voor Willemijn die hiermee haar eerste stappen in de horeca zet. “Ik werkte voordien al 5 jaar als zelfstandige voor koerierdienst Link-up, maar heb wel 7 jaar achter de toog gestaan van jeugdhuis Joc den Artisjoc”, vertelt ze. “Mijn vriend is afkomstig uit Kalmthout en had in Antwerpen zijn eigen restaurant: Bistro Amina. Hij heeft dus wel al heel wat ervaring en zal dan ook in de keuken voor zijn rekening nemen, terwijl ik zaalverantwoordelijke wordt.”

Naast zijn job als kok houdt Tjorven er ook een aparte hobby op na. Die zal in Plan B een speciale plaats krijgen. “Ik koopt graag oude designspullen op en restaureert ze om ze daarna door te verkopen. Op de voute van het restaurant zullen de spullen uitgestald staan als deel van ons huiselijke interieur waar onze gasten in een steeds wisselend interieur iets kunnen drinken . De klanten zullen ze echter ook kunnen kopen, weet Tjorven te vertellen.

Met de opening van Plan B hoppen beiden een andere invulling te kunnen geven aan hun leven. ” Tjorven is enige tijd geleden al vanuit het Antwerpse naar Oostkamp verhuisd maar omdat we we beiden zelfstandig zijn en voordien op verschillende tijdstippen moesten werken, hadden we soms minder tijd voor elkaar. Met onze eigen zaak zal dat hopelijk veranderen en zullen we onze levens beter op elkaar kunnen afstemmen.” Besluit Willemijn.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier