Eerste single voor Vincent Coomans: ‘One Way Love’

© gf
Redactie KW

Op 7 mei 2020 brengt de Kortrijkse muzikant Vincent Coomans zijn eerste single ‘One Way Love’ uit. Later volgt de EP ‘Can’t you see that I slowly distance myself from you’, die in september 2020 verschijnt.

De single gaat over de ongeremde liefde, het is tegelijk een aanklacht tegen relaties die gedreven worden door schuldinductie. Vincent Coomans nam de single op in Studio Wellington in Gent, de kersverse studio van de voormalige Letterzetter van Kortrijk, Jonas Bruyneel (Uncle Wellington, WolfeWolfe, momoyo).

Het nummer werd gemixed door Michiel De Maeseneer, tape recorder bij onder meer Balthazar, Faces on TV en gemastered door Uwe Teichert van Elektropolis van onder andere dEUS, Zita Swoon, Admiral Freebee, Balthazar, The Van Jets. Het artwork is van de hand van de gereputeerde beeldende kunstenaar Peter Van Ammel.

(Lees verder onder de foto)

Eerste single voor Vincent Coomans: 'One Way Love'

Vincent Coomans (31) is poëet, schrijver en muzikant. Afstand, begeerte en rouw zijn centrale thema’s in zijn muziek die referenties oproept naar Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens, James Blake en Elliott Smith. Live treedt hij op met Jonas Bruyneel en Frie Mechele en laat hij zijn broze stem ruggensteunen door sobere synths en de bezwerende stem van Frie. Hij haalde in 2019 de selectie van het nationale popconcours Sound Track.

Vincent dook in het najaar van 2019 de studio in met Jonas Bruyneel. Samen werkten ze aan de EP ‘Can’t you see that I slowly distance myself from you’ die in september 2020 wordt gereleased. “Ik debuteer met deze single onder eigen naam. Ik wil me niet langer verschuilen achter een pseudoniem”, zegt Vincent. Het artwork van de single werd gecreëerd door beeldend kunstenaar Peter Van Ammel. “De tekening die Peter maakte voor de single is een gevoelsmatige weerkaatsing van mijn muziek in een beeld.” (PVH)

De clip vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=zJb0N6PLImI&feature=youtu.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier