Het anders zo rustige Halenplein werd op zaterdag 30 maart omgetoverd tot festivalweide. Met namen als Danny Blue and The Old Socks, Naft, 2 kg hoofdvlees en Bonnes muziekcarrousel mikte het evenement vooral op jongvolwassenen, maar er waren ook opvallend veel buurtbewoners aanwezig. Om 24.00 uur uur werden de optredens buiten al afgerond, uit respect voor de buurt. Het feestje ging wel tot in de late uurtjes door in Café Korba. Vorig jaar vond het festival plaats in Pand.A op het Conservatoriumplein. Daar kwamen toen een 300-tal mensen op af.

"Dit jaar was het om praktische redenen niet mogelijk om het festival daar te houden", verduidelijkt Dries, een van de organisatoren. Maar we zijn heel tevreden met onze nieuwe locatie op het Halenplein. Het fijne aan Pand.A was dat mensen er zowel binnen als buiten terecht konden. Dat was nu ook op het Halenplein het geval dankzij onze nieuwe partner Café Korba. De reacties waren vorig jaar heel positief dus aan het concept zelf hebben we niet al te veel gesleuteld. Zo bleef het muziekaanbod heel divers. En dat bleek een goede keuze. Dit jaar kwamen 400 mensen langs en daar zijn we heel tevreden mee."

Daar zijn Sofie en Griet, twee dames die in de buurt wonen het volmondig mee eens. "Het is gezellig dat er eens iets gebeurt in de wijk", aldus Sofie. "Inderdaad", vult Griet aan. "Zo is er eens een beetje beweging. Bovendien hoor ik de muziek tot in mijn huis. Dus dan kan ik even goed langs komen (lacht)."

Het succes van het festival heeft organisatoren louis, Dries, Louis en Jakob doen beslissen dat er volgend jaar zeker een 3e editie van Mutse komt. Details zijn er nog niet, maar hoogstwaarschijnlijk vindt het hele gebeuren opnieuw plaats op het Halenplein.

Het anders zo rustige Halenplein werd op zaterdag 30 maart omgetoverd tot festivalweide. Met namen als Danny Blue and The Old Socks, Naft, 2 kg hoofdvlees en Bonnes muziekcarrousel mikte het evenement vooral op jongvolwassenen, maar er waren ook opvallend veel buurtbewoners aanwezig. Om 24.00 uur uur werden de optredens buiten al afgerond, uit respect voor de buurt. Het feestje ging wel tot in de late uurtjes door in Café Korba. Vorig jaar vond het festival plaats in Pand.A op het Conservatoriumplein. Daar kwamen toen een 300-tal mensen op af."Dit jaar was het om praktische redenen niet mogelijk om het festival daar te houden", verduidelijkt Dries, een van de organisatoren. Maar we zijn heel tevreden met onze nieuwe locatie op het Halenplein. Het fijne aan Pand.A was dat mensen er zowel binnen als buiten terecht konden. Dat was nu ook op het Halenplein het geval dankzij onze nieuwe partner Café Korba. De reacties waren vorig jaar heel positief dus aan het concept zelf hebben we niet al te veel gesleuteld. Zo bleef het muziekaanbod heel divers. En dat bleek een goede keuze. Dit jaar kwamen 400 mensen langs en daar zijn we heel tevreden mee."Daar zijn Sofie en Griet, twee dames die in de buurt wonen het volmondig mee eens. "Het is gezellig dat er eens iets gebeurt in de wijk", aldus Sofie. "Inderdaad", vult Griet aan. "Zo is er eens een beetje beweging. Bovendien hoor ik de muziek tot in mijn huis. Dus dan kan ik even goed langs komen (lacht)."Het succes van het festival heeft organisatoren louis, Dries, Louis en Jakob doen beslissen dat er volgend jaar zeker een 3e editie van Mutse komt. Details zijn er nog niet, maar hoogstwaarschijnlijk vindt het hele gebeuren opnieuw plaats op het Halenplein.