Centraal in de processie vonden we ezelin Carla terug die op haar rug twee manden vol palmtakken droeg en begeleid werd door Hanne Vandeputte (10). Ondanks het feit dat de ezelin rustig bleef gedurende de volledige optocht, was er wel even een moeilijk moment voor haar toen ze de kerk in moest.

"De verklaring voor de aarzeling van Carla om de kerk binnen te komen is eenvoudig, het is haar eerste keer", lacht Luc, "Veel mensen denken dat een ezel koppig is, maar eigenlijk is dat niet correct, een ezel is wantrouwig en dat verklaard waarom Carla niet meteen de kerk binnen stapte. Het wijzigen van de ondergrond had daar alles mee te maken."

Het was alvast een unicum en vreemd zicht om een ezel vooraan in een bomvolle kerk te zien staan waar het slotmoment met zegening van de palm plaatsvond van de eerste ezelsprocessie.

(BRU)

Centraal in de processie vonden we ezelin Carla terug die op haar rug twee manden vol palmtakken droeg en begeleid werd door Hanne Vandeputte (10). Ondanks het feit dat de ezelin rustig bleef gedurende de volledige optocht, was er wel even een moeilijk moment voor haar toen ze de kerk in moest. "De verklaring voor de aarzeling van Carla om de kerk binnen te komen is eenvoudig, het is haar eerste keer", lacht Luc, "Veel mensen denken dat een ezel koppig is, maar eigenlijk is dat niet correct, een ezel is wantrouwig en dat verklaard waarom Carla niet meteen de kerk binnen stapte. Het wijzigen van de ondergrond had daar alles mee te maken." Het was alvast een unicum en vreemd zicht om een ezel vooraan in een bomvolle kerk te zien staan waar het slotmoment met zegening van de palm plaatsvond van de eerste ezelsprocessie.(BRU)