Eerste evenement in maanden in Wielsbeke

Foto: Jan De Potter van Wielsbeke Leeft naast Emmy Debrabandere, Christophe Van Assche, Stein Van Belleghem en Celine Lebbrecht van Wielsbeke 4 Life op het marktplein. (Foto NVR)
Redactie KW

Op zaterdag 26 september vindt op de Markt Wielsbeke Herleeft plaats. Het is het eerste openluchtevenement in Wielsbeke sinds de lockdown. Op Wielsbeke Herleeft staan comedian Bas Birker en de lokale coverband Cigarettes and Old Whisky op het podium.

Voor het evenement slaan Wielsbeke Leeft en Wielsbeke 4 Life de handen in elkaar. Wielsbeke Leeft organiseerde jaren aan een stuk Feest op ‘t Plein. Wielsbeke 4 Life is een vzw die een jaar geleden opgericht werd en zich inzet voor het goede doel. “Omdat het aangekondigde alternatief voor de Wielsbeekse Feesten maar op zich liet wachten, hebben we begin september beslist om het heft in eigen handen te nemen”, vertelt Jan De Potter van Wielsbeke Leeft.

“Papiermolen doorlopen voor goedkeuring”

“We kregen geregeld de vraag om terug iets te organiseren zoals Feest op ‘t Plein want veel mensen willen toch eens de zinnen verzetten. In een recordtempo zijn we erin geslaagd een mooie en afwisselende affiche samen te stellen en de hele papiermolen voor goedkeuring te doorlopen.” Dat was geen sinecure, maar voor de organisatie gaat veiligheid boven alles.

Wielsbeke 4 Life staat Wielsbeke Leeft graag bij in de organisatie. “We hadden veel plannen in ons eerste jaar, maar door corona hebben we enkele wijzigingen in ons programma moeten doen. Het Wielsbeke Herleeft-event komt als geroepen, want zo kunnen we ons weer inzetten voor het goede doel. Aangezien ons doel is om wat meer leven in het rustige Wielsbeke te brengen, sluit het evenement perfect bij ons aan”, motiveert Celine Lebbrecht van de vzw.

Tafeltjes op het evenementenplein

Met Bas Birker kon de organisatie een ervaren stand-upcomedian strikken. Hij trapt de avond om 18.30 uur op gang. Aansluitend volgt een optreden van de Wielsbeekse coverband Cigarettes and Old Whisky. Zij brengen op geheel eigen wijze nummers van Pink, Anouk, U2 en Guns ‘n Roses.

Voor de gelegenheid tovert de organisatie het marktplein tussen de bomen om tot een gezellig evenementenplein met 30 tafeltjes. Tafeltjes voor bubbels van vier of vijf personen kunnen gereserveerd worden op www.wielsbekeleeft.be. Tickets kosten 10 euro.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier