Eerste dag Kampioenenexpo in Kursaal Oostende groot succes

© LB
Redactie KW

Deze zomer komen bezoekers alles te weten over de Kampioenen in het Kursaal van Oostende. Je leert in de expo FC De Kampioenen in 3D aan zee leuke weetjes kennen van de acteurs, maar je kan ook poseren in stripdecors. De eerste dag was alvast een groot succes.

Patrick Mortier is de man achter de succesvolle 3D expo’s, maar hij gooide het dit jaar eens over een andere boeg. “Tekenaar Hec Leemans is vriend van mij. Hij kwam met het idee om alles rond de Kampioenen te organiseren. Er is heel wat stof om mee te werken, maar het mocht niet hetzelfde zijn als de Kampioenenexpo die een paar jaar geleden in Oostende stond.”

We hebben bewust meer gewerkt met de strip rond de Kampioenen. We vertellen ook enkele geheimen, zaken die het publiek nog niet wist. We hebben hiervoor samengewerkt met de vrt, maar ook Herman Verbruggen en Hec Leemans waren nauw betrokken bij de opbouw”, licht Mortier toe.

Na het informatieve deel kan de bezoeker zelf plaatsnemen in decor of een balletje trappen. “We hebben een groot doe-gedeelte en Markske en Fernand nemen de bezoekers mee door het geheel op een ludieke manier“, zegt de organisator nog.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier