Younes Ghezzal, Emmeline Van de Geuchte, Jana D'Hoore en Victoria Vande Ginste zullen die dag alles in goede banen leiden. De naam Stick Soccer zegt het zelf al. De bedoeling is om elkaars stick, ofwel paaltje, al voetballend omver te schieten. Het spel wordt in twee teams van twee personen, op een vierkant, afgebakend terrein van acht meter op acht meter gespeeld, opgebouwd met paletten ook wel de kooi genoemd.

Het doel is om gedurende vier minuten zoveel mogelijk het paaltje van de tegenstander met de bal omver te trappen. "Stick Soccer is een opkomende sport in Nederland", weet Younes Ghezzal, zelf een professionele freestyle voetballer en tweede op de Belgische ranking. "Wij willen met dit unieke evenement op zondag 21 april, op Pasen, op 't Zand de sport bekendheid geven in Brugge en ons land. Er is plaats voor 32 teams of 64 deelnemers waarin er vooral oog is voor fairplay."

Het tornooi start om 10.00 uur met een onthaal en de toekenning van het teamnummer. De competitie begint om 11.00 uur in poules om uiteindelijk na een knock-out fase omstreeks 18.30 uur de finale te voorzien.

Tussendoor kunnen deelnemers en toeschouwers genieten van streetfood en animatie waaronder een demo van de bekende freestyler Martijn Debbaut, gekend van onder andere Belgium Got Talent. Naast Martijn Debbaut komt ook voetballer Brecht Dejaegere (KAA Gent) langs.

"Voor de organisatie van dit evenement ontvangen de studenten een subsidie van maximum 2.000 euro", zegt Mathijs Goderis als schepen van jeugd. "Met deze financiële ondersteuning van Jong Ding willen we jong talent en ondernemerschap aanmoedigen in Brugge. Younes en zijn team helpen Brugge als jeugdvriendelijke stad op de kaart te zetten. Een stad voor en door jongeren waar we samen werk van maken. Jongeren die hun droom willen waarmaken, kunnen langskomen op de jeugddienst om hun idee te bespreken. Een voorwaarde is wel dat de initiatieven zich richten naar Brugse kinderen en jongeren", aldus de schepen.

Teams die aan het BK Stick Soccer willen meedoen kunnen online of de dag zelf inschrijven voor tien euro. Het is een kampioenschap dat voor iedereen open staat. De winst die wordt gemaakt wil de organisatie doneren aan een goed doel, namelijk Pleegzorg Vlaanderen.

(ACR)

www.bksticksoccer.be

Younes Ghezzal, Emmeline Van de Geuchte, Jana D'Hoore en Victoria Vande Ginste zullen die dag alles in goede banen leiden. De naam Stick Soccer zegt het zelf al. De bedoeling is om elkaars stick, ofwel paaltje, al voetballend omver te schieten. Het spel wordt in twee teams van twee personen, op een vierkant, afgebakend terrein van acht meter op acht meter gespeeld, opgebouwd met paletten ook wel de kooi genoemd. Het doel is om gedurende vier minuten zoveel mogelijk het paaltje van de tegenstander met de bal omver te trappen. "Stick Soccer is een opkomende sport in Nederland", weet Younes Ghezzal, zelf een professionele freestyle voetballer en tweede op de Belgische ranking. "Wij willen met dit unieke evenement op zondag 21 april, op Pasen, op 't Zand de sport bekendheid geven in Brugge en ons land. Er is plaats voor 32 teams of 64 deelnemers waarin er vooral oog is voor fairplay."Het tornooi start om 10.00 uur met een onthaal en de toekenning van het teamnummer. De competitie begint om 11.00 uur in poules om uiteindelijk na een knock-out fase omstreeks 18.30 uur de finale te voorzien.Tussendoor kunnen deelnemers en toeschouwers genieten van streetfood en animatie waaronder een demo van de bekende freestyler Martijn Debbaut, gekend van onder andere Belgium Got Talent. Naast Martijn Debbaut komt ook voetballer Brecht Dejaegere (KAA Gent) langs."Voor de organisatie van dit evenement ontvangen de studenten een subsidie van maximum 2.000 euro", zegt Mathijs Goderis als schepen van jeugd. "Met deze financiële ondersteuning van Jong Ding willen we jong talent en ondernemerschap aanmoedigen in Brugge. Younes en zijn team helpen Brugge als jeugdvriendelijke stad op de kaart te zetten. Een stad voor en door jongeren waar we samen werk van maken. Jongeren die hun droom willen waarmaken, kunnen langskomen op de jeugddienst om hun idee te bespreken. Een voorwaarde is wel dat de initiatieven zich richten naar Brugse kinderen en jongeren", aldus de schepen.Teams die aan het BK Stick Soccer willen meedoen kunnen online of de dag zelf inschrijven voor tien euro. Het is een kampioenschap dat voor iedereen open staat. De winst die wordt gemaakt wil de organisatie doneren aan een goed doel, namelijk Pleegzorg Vlaanderen.(ACR)