Eerst kioskconcert in Diksmuide onder een stralende zon

op de Grote Markt in Diksmuide, vlakbij het Manneke uit de Mane, is de kiost weer opgesteld en werd vandaag het eerst aperitiefconcert gegeven © ACK
Redactie KW

Op de Grote Markt in Diksmuide, onder een stralende zon, werd vandaag het eerste kioskconcert gegeven.

Terwijl de kindjes even verder in de fontein op de Grote Markt speelden, genoten tal van mensen van de muziek van de Kon Harmonie Burgerskring VZW van Diksmuide. Niet enkel bij de kiosk, maar ook op de terrasjes van de horecazaken langs de Grote Markt waren alle stoelen bezet.

Diksmuide leeft duidelijk. Bezoekers die vanuit Australië in Diksmuide op vakantie waren, loofden het initiatief. Het streepje muziek, de kiosk, uniek in zijn soort want er zijn nog slechts twee dergelijke kiosken bewaard. Het goede weer deed denken aan een voormiddag in een zuiders land waar het gezellig toeven is op de markt.

Wie er vandaag niet bij kan zijn, kan nog op volgende data genieten van de kioskconcerten: op 7 juli komt Sankotes optreden, op 14 juli staat de Freundschafts Blaskapelle in voor de muziek, op 21 juli komt Brigitte die pop, Nederlandstalig muziek en rock covert in de kiosk. Muzekupe brengt op 28 juli West-Vlaamse streekliederen, folk en wereldmuziek.

LX-ier komt op 4 augustus in de kiosk optreden. Op 11 augustus is het de beurt aan het koor Belladonna dat wereldmuziek brengt. De Rolling Notes, streetband zijn er op 18 augustus en de afsluiter op 25 augustus is voor de Fanfare Hoger Op uit Woumen.

Een zomer lang iedere zondag van 11 tot 12 uur, muziek bij de kiosk op de vernieuwde Grote Markt van Diksmuide.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier