Eerbetoon aan Arno op gevel Oostends stadhuis

© PM
Redactie KW

Wie er af en toe passeert, had het al even in de gaten. De artiest die vereeuwigd wordt op de gevel van het stadhuis, is Arno. De Britse artieste Helen Bur legt vandaag de laatste hand aan het kunstwerk.

Het Ostend is Music-kunstwerk op de zijkant van het stadhuis is vorige week overschilderd. Jeps & Jucte brachten er een hommage aan muzikale (ex-)bewoners van Oostende: rockzanger Arno, soullegende Marvin Gaye, frontman van The Van Jets Johannes Verschaeve en lokale heldin Lucy Loes.

Deze week werd het werk overschilderd. Vorige week gaf curator van The Crystal Ship Bjørn Van Poucke al mee dat het een hommage aan een Oostendse artiest zou worden. Vandaag is het werk bijna afgewerkt. Het werd een ode aan Arno.

Oostendenaars in miniatuurvorm

De Britse artieste Helen Bur schilderde de voormalige frontman van TC Matic. “Ik kende hem niet voor ik aan het werk begon”, zegt ze. “Hij is toch vooral in Frankrijk en België bekend. Maar voor ik begon met schilderen, heb ik naar zijn muziek geluisterd en ik ben wel fan, zeker van zijn ouder werk. Een aangename ontdekking”, lacht ze.

Helen was al eerder te gast op The Crystal Ship. Vorig jaar schilderde ze heel wat Oostendenaars in miniatuurvorm, van op de rug gezien. “Arno schilderen, was een uitdaging, omdat ik meestal geen portretten doe. Daarbij was er veel pressure: hij is hier zo bekend, dus het moest wel meteen goed zijn. Gelukkig ben ik tevreden met het resultaat. Nu nog hopen dat het niet te veel meer regent, zodat we geen touch-ups meer moeten doen …” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier