Het derde seizoen van Eigen Kweek is met stip voorlopig het best bekeken programma of reeks van dit jaar op Eén. Met gemiddeld 1.755.258 kijkers was de reeks een voltreffer. Maar lang moeten we onze geweldige acteurs niet te missen, want dit najaar zien we heel wat van hen terug op Eén.

Zo krijgen we vanaf zondag 8 september al Grenslanders voorgeschoteld, een gloednieuwe fictiereeks waar een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd wordt aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Koen De Bouw speelt een psychiater die de rechercheurs komt helpen. Wim Willaert en Sebastien Dewaele spelen daarbij twee politieagenten die opnieuw hun beste West-Vlaams mogen bovenhalen. Anne-Laure Vandeputte speelt de dochter van Wim.

Maaike Cafmeyer zal te zien zijn in De Twaalf. © VRT

Nog veelbelovender is De Twaalf, later dit najaar. De scenaristen van Beau Séjour brengen het verhaal van twaalf gewone burgers die als volksjury helemaal meegesleept worden in een assisenproces. Het gaat om een ophefmakende moordzaak waarin twijfel heerst over de schuld of onschuld van de schooldirectrice Frie Palmers, zonder meer een glansrol voor Maaike Cafmeyer. Zij ziet bij die volksjury enkele Bevergem-collega's opduiken, zoals Zouzou Ben Chikha en Piet De Praitere. Isabelle Van Hecke speelt dan weer de procureur van dienst. Ook Tom Vermeir (Belgica) krijgt een opvallende rol.

© VRT

En fans van Bevergem kunnen nog eens helemaal hun hart ophalen met de reeks. Die was eerder te zien op Canvas, waar ze ook herhaald werd. Maar bij Eén geloven ze dat er nog een publiek is die de reeks niét gezien heeft. Later dit najaar programmeren ze nog eenmaal de avonturen van Freddy De Vadder en co. En voor wie het zich afvraagt: nee, er staat geen vervolg in de steigers. Heel wat acteurs en actrices zijn immers volop bezig met hun eigen (fictie)projecten. Zo werken Wannes Cappelle, Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman volop aan Grond, dat te zien zal zijn bij Vier. Freddy De Vadder is dan weer aan het schrijven, samen met David Galle en Wouter Bruneel. Die reeks kreeg als werktitel Barichara.

Het derde seizoen van Eigen Kweek is met stip voorlopig het best bekeken programma of reeks van dit jaar op Eén. Met gemiddeld 1.755.258 kijkers was de reeks een voltreffer. Maar lang moeten we onze geweldige acteurs niet te missen, want dit najaar zien we heel wat van hen terug op Eén.Zo krijgen we vanaf zondag 8 september al Grenslanders voorgeschoteld, een gloednieuwe fictiereeks waar een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd wordt aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Koen De Bouw speelt een psychiater die de rechercheurs komt helpen. Wim Willaert en Sebastien Dewaele spelen daarbij twee politieagenten die opnieuw hun beste West-Vlaams mogen bovenhalen. Anne-Laure Vandeputte speelt de dochter van Wim.Nog veelbelovender is De Twaalf, later dit najaar. De scenaristen van Beau Séjour brengen het verhaal van twaalf gewone burgers die als volksjury helemaal meegesleept worden in een assisenproces. Het gaat om een ophefmakende moordzaak waarin twijfel heerst over de schuld of onschuld van de schooldirectrice Frie Palmers, zonder meer een glansrol voor Maaike Cafmeyer. Zij ziet bij die volksjury enkele Bevergem-collega's opduiken, zoals Zouzou Ben Chikha en Piet De Praitere. Isabelle Van Hecke speelt dan weer de procureur van dienst. Ook Tom Vermeir (Belgica) krijgt een opvallende rol.En fans van Bevergem kunnen nog eens helemaal hun hart ophalen met de reeks. Die was eerder te zien op Canvas, waar ze ook herhaald werd. Maar bij Eén geloven ze dat er nog een publiek is die de reeks niét gezien heeft. Later dit najaar programmeren ze nog eenmaal de avonturen van Freddy De Vadder en co. En voor wie het zich afvraagt: nee, er staat geen vervolg in de steigers. Heel wat acteurs en actrices zijn immers volop bezig met hun eigen (fictie)projecten. Zo werken Wannes Cappelle, Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman volop aan Grond, dat te zien zal zijn bij Vier. Freddy De Vadder is dan weer aan het schrijven, samen met David Galle en Wouter Bruneel. Die reeks kreeg als werktitel Barichara.