‘Een beeld van een man’ bij Langemarkse toneelgroep Sint-Jansgilde

Hoofdrolspelers Giovanni Tommeleyn en Rik Minne. (foto RB)
Redactie KW

Vorig weekend ging ‘Een beeld van een man’ van de Langemarkse toneelgroep Sint-Jansgilde in première. Met twee volle zalen op zaterdag en zondag werd meteen succesvol afgetrapt.

‘Een beeld van een man’ is een blijspel waarin barones Van Heugafeit de Bouclé, die het nogal hoog in haar bol heeft, een verzamelwoede heeft. Naast een butler, een secretaresse, een hovenier, een kok en twee keukenmeiden, wil ze haar huishouden nog uitbreiden en wel met een keurig koppel. Jan en Josefien, twee oud-marktkramers, doen zich noodgedwongen voor als man en vrouw en worden aangenomen. Hun eerste taak is het installeren van de nieuwste aankoop van de barones, een levensgroot en peperduur beeld van Napoleon Bonaparte. Uiteraard loopt er het een en ander fout, ook door toedoen van de baron, haar verstrooide man en diens boezemvriend, de echtgenoot van de jaloerse nicht van de barones. Jan en Josefien moeten dan ook de gekste toeren uithalen om hun job te redden.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdagen 18 en 25 januari, telkens om 20 uur, zondag 26 januari om 15 uur, woensdag 22 januari om 20 uur en de vrijdagen 17 en 24 januari om 20 uur. Kaarten reserveren kan in Dag & Nacht, Boezingestraat (057 85 95 20), via sintjansgilde.langemark@gmail.com of www.sint-jansgilde.be. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier