E-liese heeft eerste full CD uit

E-Liese bestaat uit Marino Van Ysacker (akoestische gitaar en zang), Mathilde Vercruysse (viool), Lies Vansteenkiste (zang) en Joke Vansteenkiste (zang). © JCR
Redactie KW

E-liese, een country-popband met roots in Westrozebeke, Staden, Oostnieuwkerke en Roeselare heeft met ‘7 minutes’ zijn eerste full album uit.

De band bracht met ‘Curiousity’ en ‘Silence’ eerder al twee mini-CD’s uit. “Curiousity, onze eerste mini-CD, was maandenlang te horen op de nationale radio”, vertelt zanger-gitarist Marino Van Ysacker. “We wisten toen ook een optreden op het hoofdpodium van Labadoux te versieren”, aldus Marino. E-liese heeft zowel eigen nummers als covers op zijn repertoire en brengt pop met een flinke dosis country- en folkinvloeden. Dat resulteert in frisse, vrolijke muziek. “We brengen daarmee een alternatief voor de muziek die vandaag vaak te horen is: vooral klagende stemmen, nummers met weinig aandacht voor tekstuele inhoud en alternatieve of experimentele muziek.

Vrolijke stemmen

E-liese staat voor vrolijke stemmen, nummers met tekstuele inhoud en muziek gemaakt op basis van muzikaal talent” vertelt Marino. De groep zegt in de eerste plaats blij te zijn dat de CD er is. “We trekken met ‘7 minutes’ naar de radiostations en gaan de reacties afwachten”, stelt zangeres Lies Vansteenkiste. De CD is te verkrijgen bij de groepsleden en kost 10 euro. ‘7 minutes’ is daarnaast ook te verkrijgen in meer dan 250 E-shops. De gloednieuwe schijf wordt op zaterdag 19 september voorgesteld in het Westrozebeekse gemeenschapscentrum ‘De Nestel’. De voorstelling wordt voorafgegaan door een diner. Dat start om 18 uur, de CD-voorstelling met optreden start om 21 uur. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier