Dubbelconcert ‘Brahms’ eerste concert in de Classics-reeks in Kursaal Oostende

© JRO
Redactie KW

Aanstaande zondag staat het eerste concert van de Claasics-reeks in Kursaal Oostende op het programma.

Het Kursaal is een mythische plaats met een boeiend verleden dat teruggaat tot in de negentiende eeuw. Het Kursaal speelde immers een belangrijke rol in het Belgische klassieke muziekleven. De muziekprogrammering doorzwom zowat alle watertjes en daarom past het Kursaal perfect in het plaatje wanneer het de klassieke toer opgaat met de focus op symfonische muziek. Op de affiche: een coherente kleurrijke reeks ‘Classics’ met als speerpunten de presentatie van de beste Belgische symfonische orkesten, dirigenten en solisten die het publiek meevoeren en een repertoire om u tegen te zeggen.

Het eerste concert van de Classics-reeks staat gepland op zondag 13 oktober om 17 uur. Symfonieorkest Vlaanderen brengt er onder muzikale leiding van Kristina Poska het dubbelconcert ‘Brahms’. Met het dubbelconcerto voor viool en cello uit 1887 schreef Johannes Brahms zijn allerlaatste orkestraal werk. Het Conservatorium aan Zee verzorgt het voorprogramma, samen met het Strijkersensemble Syncordia olv Ann-Sophie Vande Ginste. De inleiding start al om 16.15 uur.

Tickets voor het concert kosten tussen 25 euro en 45 euro. Jongeren minder dan 26 jaar krijgen de helft korting. 65-plussers krijgen dan weer 10 procent korting op de ticketprijs. Tickets zijn verkrijgbaar via Toerisme Oostende, via Ticketmaster of via www.kursaaloostende.be/kursaalclassics.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier