Drummer van Flatcat na twintig jaar dienst uitgezwaaid

© Benny Proot
Redactie KW

Wim Luyckx, de vaste drummer van de Brugse punkrockband Flatcat, werd dit weekend definitief uitgezwaaid. Mét een optreden en een feestje, uiteraard.

Voor een volgelopen jeugdhuis Thope in Sint-Michiels heeft drummer Wim Luyckx zaterdagavond afscheid genomen van Flatcat. De Jabbekenaar maakte twintig jaar deel uit van deze punkrockband die met enkele nummers ‘De Afrekening’ van Studio Brussel haalde.

Om afscheid te nemen van drummer Wim Luyckx gaf Flatcat afgelopen weekend twee optredens in jeugdhuis Thope. Dat honk liep telkens helemaal vol. Beide avonden mocht Luyckx de setlist samenstellen en tal van Flatcat-meezingers vulden dan ook Thope. Dieter ‘Minx’ Meyns, ook coördinator van dit jeugdhuis, gaf een cadeau aan zijn afzwaaiende copain. Een kader met een tekst. Een soort grafschrift. ‘Dirk & Alex & Minx & Wim (Flatcat 1995-2015)’.

Flatcat gaat gewoon verder. Zonder Wim. “Ik vond het de coolste show die ik met Flatcat ooit gespeeld heb”, sprak Luyckx kort na afloop. “De optredens op Pukkelpop en zeker de eerste van de drie was misschien ons hoogtepunt, maar dit was cooler. We hebben een hele weg moeten afleggen om hier te kunnen staan, want bij een band komt heel veel kijken. Repeteren, spelen, aan nieuwe nummers werken, noem maar op. Niet dat ik erop uitgekeken ben of dat ik punkrock ontgroeid ben, maar twintig jaar is een effen getal. Een symbolisch getal. De cirkel is rond. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst nog muziek zal maken, maar voorlopig koester ik geen andere plannen.”

(SVV – Foto BP)