Drukke herfstvakantie in Oostende

Sprookjespark Er Was Eens trekt heel wat bezoekers naar Oostende © GL
Redactie KW

De regen en de wind waren gisteren even een spelbreker, maar dat houdt de talloze bezoekers niet tegen. Er heerst een gezellige drukte in de straten van Oostende. Topper is het sprookjespark Er was eens.

Er was eens… gaat ondertussen zijn zesde jaar in. Het blijft populair omdat er ieder jaar vernieuwende elementen zijn. Zo zijn er deze editie heel wat nieuwe theaterstukken, acts en workshops. Eén daarvan is het verteltheater met het Oostendse sprookje ‘Langsnuit en de zeesterren’, verteld door de schrijver Eddy Surmont en geïllustreerd door Mieke Drosschaert.

“Zondag mochten we al 5.000 bezoekers verwelkomen”, klinkt het bij Toerisme Oostende. Door het stormweer van dinsdag 30 oktober werden de activiteiten wel noodgedwongen naar binnen verplaatst.

En er is nog meer te doen in de Stad aan Zee de komende dagen. De Spiekpietjes beleven ook dit jaar opnieuw een spannend verhaal in Oostende. Deze keer op een volledig nieuwe locatie in de voormalige VIVES Hogeschool.

De doe-expo combineert een leuke audiotour, ingesproken door Warre Borgmans. Inclusief interactief parcours voor de kinderen. Dit jaar pakt de organisatie ook uit met een leuke pop-up Sintbar, waar ouders en kinderen een warme chocomelk en sintwafel kunnen proeven.

Tot slot kan je tot 31 oktober ook naar Cirque Berserk in het Kursaal. Jong en oud kan er zich verwarmen aan een moderne circusshow met heel diverse acts.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier