Drie Sound Track-finalisten geselecteerd voor Humo’s Rock Rally

Redactie KW

2020 is een paar jaar en dit betekent dat er een nieuwe editie van Vlaanderens belangrijkste muzikale talentenjacht op til is. Deze week maakt het organiserende weekblad de honderd geselecteerden bekend.

De eerste editie van Humo’s Rock Rally vond plaats in 1978. Het aantal deelnemende acts bedroeg 71. De legendarische Oostendse rocker Frank Dubbe legde met zijn band Stage Beast beslag op de tweede plaats. De later veel bekendere De Kreuners behoorden ook tot de finalisten, maar haalden het zogenaamde podium niet.

Ondertussen zijn we 41 jaar verder. Voor de 22ste editie schreven zich maar liefst 879 bands en artiesten in. Slechts twee edities lag dit aantal hoger: in 2012 (978) en twee jaar later (936). “We vroegen elke act om drie songs door te sturen, waarvan maximum één cover”, aldus de Humo-redactie. “Een anonieme demojury nam de zware taak op zich om de honderd beste inzendingen eruit te pikken. Deze week lossen we elke dag twee namen per voorronde. In totaal zijn er tien preselecties.”

Twee ervan vinden in onze provincie plaats: op vrijdag 24 januari in muziekclub De Zwerver in Leffinge en op zaterdag 8 februari in de Cactus Club (MaZ of Magdalenazaal) in Brugge.

De eerste namen voor de voorronde in Leffinge zijn de negentienjarige Brugse rapper SK en Uma Chine, het nieuwe project van Nele De Gussem, ook actief bij Future Old People Are Wizards en BRNS.

Voor de preselectie in Brugge werden alvast PINGPONGCLUB, een indierockgroep die tussen Kortrijk en Gent opereert,en Ratmosphere weerhouden. Beide bands speelden afgelopen weekend nog de West-Vlaamse finale van Sound Track, zowat de opvolger van Westtalent. Achter Ratmosphere gaan de Brugse broers Robin (zang en gitaar) en Brecht (drums en pads) Serruys schuil. De jury van Sound Track duidde hen bij de drie laureaten aan.

Nog een andere Sound Track-finaliste is geselecteerd voor de voorronde in cultureel centrum Zaal Nova in Eke, een deelgemeente van het in Oost-Vlaanderen gelegen Nazareth. Het gaat om Galine (Kuyvenhoven), die uit Kortrijk komt, in Brugge aan de plaatselijke Kunsthumaniora zangles geeft en in Gent woont. Ook een bijzonder groot talent.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier