Drie kunstenaars uit regio tonen brons en steen in romantische cottagetuin

De drie kunstenaars in de tuin van de Maretak. © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Elk weekend van augustus kan je terecht in de romantische cottagetuin van Jenny Daneels en Noël Verhaege in Eernegem voor een groepstentoonstelling van drie regionale kunstenaars. De tentoonstelling kadert in het cultureel programma het ‘Kunstparcours 2020’ dat het gemeentebestuur organiseert.

“Voor ons is het al de 15de keer dat we in de zomer onze tuin openstellen”, vertelt Jenny Danneels. “We doen dus al mee van in het begin met wat vroeger onder de naam Kunsttuinenparcours bekend was. Door corona moest alles wat anders georganiseerd worden, maar we vonden toch drie regionale kunstenaars bereid om, met onze tuin als decor, elke weekend in augustus hun werken hier tentoon te stellen.”

Sculpturen

Elk jaar bezoeken Jenny en haar man Noël een aantal tentoonstellingen om er in contact te komen met kunstenaars. “Zo proberen we variatie te brengen in ons jaarlijkse aanbod. Dit keer kan je hier sculpturen in brons van Kornul (pseudoniem voor Geert Corneillie) uit Roeselare bewonderen. Hij is een autodidact die al vanaf zijn 12de met hout begon te werken en uiteindelijk bij brons belandde. Hij laat zich vooral inspireren door de natuur.”

Ook van kunstenares Yvi De Backer uit Sint-Kruis (Brugge) kan je bronzen beelden bezichtigen. “Zij laat zich vooral inspireren door vrouwelijke figuren. Haar beelden laten veel beweging uitschijnen. Ze hecht veel belang aan het samenspel tussen beeld en sokkel. Ze heeft hier leuke vrouwenbeeldjes in brons die zich baden in originele witmarmeren wijwatervaatjes staan.”

Verborgen hoekjes

En dan heb je nog Marleen Vandewalle uit de Stationstraat in Eernegem die haar kapwerken in steen toont. “Zij kapt teksten in steen die meestal een spreuk bevatten die doet nadenken. Haar werken doen het goed in onze tuin, met zijn vele verborgen hoekjes.”

De Maretak, de tuin van Jenny en Noël, Kappelleweg 20, is nog open voor het publiek, elke zaterdag en zondag van augustus van 13.30 tot 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier