Welke vragen stelt Siska Schoeters zoal? "Drinken jullie soms alcohol?","Mag je een relatie hebben met een niet-moslim?", of "Waarom draag je een hoofddoek?" Drie zussen uit Oostende geven antwoord op de vragen: Rojda (23), Rozerin (26) en Berivan (26).

Deze Koerdische zussen zijn geboren in België en hebben alle drie hun eigen opvatting over de islam. Berivan zou kunnen trouwen met een niet moslim. Rozerin dan weer niet; zij verloofde zich recent met een man van dezelfde Koerdische cultuur. Rojda heeft het moeilijk met haar identiteit. Ze is dan wel in België geboren, maar sinds de aanslagen voelt ze zich toch bekeken en uitgesloten.

Durf te vragen is vanavond, dinsdag 24 september, om 20.40 uur op Eén te zien.

Durf te vragen aan moslima's

"Helpen de mannen jullie in het huishouden?" #Durftevragen aan moslima's, dinsdag om 20.40.

Geplaatst door Eén op Dinsdag 24 september 2019

(GLO)

Welke vragen stelt Siska Schoeters zoal? "Drinken jullie soms alcohol?","Mag je een relatie hebben met een niet-moslim?", of "Waarom draag je een hoofddoek?" Drie zussen uit Oostende geven antwoord op de vragen: Rojda (23), Rozerin (26) en Berivan (26).Deze Koerdische zussen zijn geboren in België en hebben alle drie hun eigen opvatting over de islam. Berivan zou kunnen trouwen met een niet moslim. Rozerin dan weer niet; zij verloofde zich recent met een man van dezelfde Koerdische cultuur. Rojda heeft het moeilijk met haar identiteit. Ze is dan wel in België geboren, maar sinds de aanslagen voelt ze zich toch bekeken en uitgesloten.Durf te vragen is vanavond, dinsdag 24 september, om 20.40 uur op Eén te zien.(GLO)