Drie gerenommeerde kunstenaars schilderen Wevelgemse muren

© (Foto SLW)
Redactie KW

Drie muren in Wevelgem, in elke deelgemeente één, krijgen een totale make-over. Een kunstenaar uit Brussel, Metz en Barcelona overlegden samen met de eigenaars van de muren en de buurt welke muurschildering hun voorkeur wegdroeg. Deze week kan je hen aan het werk zien, op zondag 13 september zijn de werken klaar.

De gemeente zet verder in op kunst in het straatbeeld. In 2018 werden twee muren beschilderd met een kunstwerk: De Dromer in de Koningin Fabiolastraat in Gullegem en Julie met de rozen in de Rozenstraat in Moorsele.

“Deze eerste twee kunstwerken smaakten naar meer, en dus komt er een vervolg onder de noemer Kaleidoscope”, meldt schepen van cultuur Kevin Defieuw (CD&V).”

“We plannen deze legislatuur in totaal negen muurschilderijen, deze week krijgen de eerste drie muren in onze gemeente een metamorfose dankzij de organisatie achter de Crystal Ship, All About Things. “In Wevelgem is het een participatief traject”, legt curator Bjorn Van Poucke van All About Things uit. “We betrekken de buurt maar zeker de eigenaars van de muur bij de keuze van de kunstenaars en de werken. Dat betekent dat het een langer traject is geworden. Deze week is het zover: de drie kunstenaars kan je van maandag tot zaterdag aan het werk zien, op zondag zijn de werken klaar.”

In Gullegem krijgt de muur van slagerij Hans en Stefanie, in de Peperstraat, een realistisch werk met fauna en flora, iets wat de buurtbewoners hebben gevraagd. Het is de kunstenaar Mantra Rea die de muur zal aanpakken.

Moorseelse foto

In Moorsele is het de muur op de hoek van de Wittemolenstraat en de Vrijstraat die een make-over krijgt. De Spaanse Kunstenaar Mohamed l’Ghacham zal er in de stijl van de ‘Vlaamse meesters’ een sereen gezinstafereel brengen. Zijn werk is gebaseerd op een Moorseelse foto, wat het kunstwerk toch echt heel lokaal maakt.

De laatste muur tot slot is de muur aan de Axabank in de Roeselarestraat, vlakbij het station. De Brusselse kunstenaar Oli-B brengt er een werk met kleuren en organische vormen. Dit wordt een mooi voorbeeld van hoe kunstwerken als dit injecties van kleur betekenen in anders soms grijze en betonnen omgevingen.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier