Dominique Persoone vaart de oceaan over voor Vier

Evi Hanssen en Jani Kazaltzis in gesprek met kapitein Piet Smet. (Foto Vier)
Bert Vanden Berghe

Volgende week starten de opnames van het eerder aangekondigde en bijzonder avontuurlijke Woestijnvisprogramma Over de Oceaan voor Vier. Zes bekende avonturiers maken de oversteek, waaronder Dominique Persoone.

Volgende week al vertrekken zes bekende Vlamingen vanuit Lanzarote. Van daar uit zeilen ze maar liefst 5000 kilometer over de indrukwekkende Atlantische oceaan om in december aan te meren in Guadeloupe. Wanneer ze vertrekken is duidelijk, hun aankomst veel minder.

Dominique Persoone vaart de oceaan over voor Vier

Charlotte Vandermeersch, Otto-Jan Ham, Jani Kazaltzis, Evi Hanssen, Imke Courtois en Dominique Persoone maken de oversteek. Onder het toeziend oog van de uitzonderlijk ervaren kapitein Piet Smet, maar zelf zonder enige ervaring, zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen..

Dominique Persoone vaart de oceaan over voor Vier

Uit welk hout zijn de onervaren zeilers gesneden? Wat leren ze over zichzelf in volledige afzondering? En hoe voelt het om de confrontatie op te zoeken met de ruwheid van moeder natuur?

Over de Oceaan is in 2020 te zien op Vier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier