Dog eat Dog komt naar Ingelmunster

Voorzitter Thomas Desmet (links) en Arthur Van de Putte staan bij de banner die in de voorbije weken in Ingelmunster te zien was. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

In een proppensvol Jeugdhuis Kontrabas kwam er duidelijkheid over het mysterie ‘De Koning Komt.’ Alles draait rond de Amerikaanse band Dog eat Dog, bekend van het nummer ‘Who’s the King’ die eind september naar de Kontrabasfeesten afzakt.

Tijdens de ochtend van zaterdag 30 maart maakte onze gemeente voor het eerst kennis met het mysterie van De Koning Komt. In het midden van het Marktplein stond er een banner met een verwijzing naar de website dekoningkomt.be. Via de website en de Facebookpagina liet de organisatie enkele geheimzinnige filmpjes los op de wereld. Het werd wel duidelijk dat burgemeester Kurt Windels in het complot zat, dat de organisatie werd onderschept door de politie bij het plaatsen van hun banner en dat ze nooit hadden verwacht dat dit zo’n impact zou hebben op de plaatselijke bewoners. Enkele weken geleden viel er bij elke bewoner van Ingelmunster ook een uitnodiging in de bus voor de ontvangst van de koning op vrijdagavond 10 mei in Jeugdhuis Kontrabas.

Tijdens deze ontvangst werd al snel duidelijk wat de bedoeling was van deze hele campagne: een promostunt voor de Kontrabasfeesten van eind september.

Kontrabasfeesten

De vraag die Ingelmunster een maand lang in de ban hield, namelijk Wie is de koning? verwijst naar het nummer Who’s The King van de Amerikaanse band Dog eat Dog. Het jeugdhuis is erin geslaagd om die band – die midden de jaren 90 wereldwijd bekend werd met singles als No Fronts en Rocky – naar Ingelmunster te halen. Op 27 april jl. speelde de band bijvoorbeeld nog op de mainstage van Groezrock voor een bomvolle concerttent. Op 7 juni staan ze in de Club Wex in Wallonië. Op vrijdagavond maakte het jeugdhuis ook de rest van de line-up voor de Kontrabasfeesten bekend. Op vrijdag 27 september kan je er naast de Amerikaanse band ook nog terecht voor March, een punkrockband uit Nederland en Goe Vur In Den Otto, het dj-duo bekend van Studio Brussel dat eerder al op grote festivals stond zoals Graspop, Alcatraz, de Lokerse Feesten, Laundry Day, enz. DJ Fax sluit af.

Op zaterdag 28 september staan dj’s centraal: Spynex en DJ Merlo (wonnen allebei de MNM-wedstrijd Start To DJ), Amber Broos (filefuif Studio Brussel), Mexim (resident DJ van Club Diedjies) en Dobrow. Op zondag 29 september staat de Leuvense band Pastis op het podium.

Ook de Antwerpse band Gipsy-Ska Orchestra is van de partij. Die werkt nu aan een nieuw album en zal wellicht enkele van de nieuwe songs brengen. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier