De film 'Will Tura, hoop doet leven' toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Elke hit was een trede: 'Eenzaam Zonder Jou', 'Vlaanderen mijn Land', 'Arme Joe', 'Het kan niet zijn', 'Ik mis je zo', 'Alleen gaan'...

Zijn collega-zangers hebben hun respect en bewondering geuit in diverse Turalura-tributeplaten die ervoor zorgden dat zijn liedjes werden doorgegeven aan nieuwe generaties Vlamingen. Het beschermen van zijn privacy was voor Will altijd een prioriteit, maar voor de eerste keer wordt in deze film getoond dat ook zijn bestaan er een was van vallen en opstaan.

Memorabele ontmoetingen

De ontmoetingen met Gilbert Bécaud, de muzikanten van Elvis Presley of de Rode Duivels zijn hem bijgebleven en vormden een inspiratiebron voor zijn composities en opnamen. Maar de gedachtewisseling tijdens de audiëntie met koning Boudewijn ervaart hij nog steeds als een hoogtepunt.

Het beschermen van zijn privacy was altijd een prioriteit voor Will Tura

Elke Vlaming kent wel een liedje van Will Tura of koestert een herinnering geassocieerd aan een van zijn songs. Deze film laat de kijker op een onverwachte en verrassende manier kennismaken met Tura's repertoire. De fragmenten uit de concerten in Vorst Nationaal, op groot scherm geprojecteerd en met het indrukwekkende bioscoopgeluidssysteem, krijgen extra dimensie en rijgen op een originele manier de archiefbeelden uit het leven van de artiest aan elkaar.

Rock-'n-roll op het scherm

Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen. Het resultaat is een compromisloos beeld van 's mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir die Will Tura 'speelt'. Geen seks en drugs, wel rock-'n-roll: duizenden uren studio, reizen, joggen, componeren, televisieopnames, radioprogramma's... Dit alles tot grote vreugde van zijn fans.

Van het credo van zijn jongste broer, overleden in 1989, heeft Will Tura zijn levensmotto gemaakt: hoop doet leven.

'Will Tura, hoop doet leven' beleeft zijn première op Filmfestival Oostende op 8 september en wordt vanaf 12 september in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution.

De film 'Will Tura, hoop doet leven' toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Elke hit was een trede: 'Eenzaam Zonder Jou', 'Vlaanderen mijn Land', 'Arme Joe', 'Het kan niet zijn', 'Ik mis je zo', 'Alleen gaan'... Zijn collega-zangers hebben hun respect en bewondering geuit in diverse Turalura-tributeplaten die ervoor zorgden dat zijn liedjes werden doorgegeven aan nieuwe generaties Vlamingen. Het beschermen van zijn privacy was voor Will altijd een prioriteit, maar voor de eerste keer wordt in deze film getoond dat ook zijn bestaan er een was van vallen en opstaan. De ontmoetingen met Gilbert Bécaud, de muzikanten van Elvis Presley of de Rode Duivels zijn hem bijgebleven en vormden een inspiratiebron voor zijn composities en opnamen. Maar de gedachtewisseling tijdens de audiëntie met koning Boudewijn ervaart hij nog steeds als een hoogtepunt.Elke Vlaming kent wel een liedje van Will Tura of koestert een herinnering geassocieerd aan een van zijn songs. Deze film laat de kijker op een onverwachte en verrassende manier kennismaken met Tura's repertoire. De fragmenten uit de concerten in Vorst Nationaal, op groot scherm geprojecteerd en met het indrukwekkende bioscoopgeluidssysteem, krijgen extra dimensie en rijgen op een originele manier de archiefbeelden uit het leven van de artiest aan elkaar. Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen. Het resultaat is een compromisloos beeld van 's mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir die Will Tura 'speelt'. Geen seks en drugs, wel rock-'n-roll: duizenden uren studio, reizen, joggen, componeren, televisieopnames, radioprogramma's... Dit alles tot grote vreugde van zijn fans.Van het credo van zijn jongste broer, overleden in 1989, heeft Will Tura zijn levensmotto gemaakt: hoop doet leven.