DJ Marcel (69) en Vicky (39) uit Zerkegem veroveren de festivals

Redactie KW

Zeven jaar na hun eerste optreden op Theater aan Zee in Oostende heeft het dj-duo Marcel en Vicky al op de podia van Pukkelpop en Lowlands gestaan.

Marcel Blomme (69) en zijn 30 jaar jongere Vicky Eeckeloo zijn geboren Zerkegemnaars, weet Het Laatste Nieuws. “Onze act ‘DJ Marcel en Vicky’ is ontstaan tijdens Theater aan Zee in Oostende. De dienst Samenlevingsopbouw wou toen ook in de wijk De Nieuwe Stad iets organiseren. Als wijkbewoner van de badstad introduceerde ik de opbouwwerker bij de andere mensen en tijdens een bewonersvergadering stelde ik voor om wel zelf de platen te draaien.”

Maximumcapaciteit van 5.500 mensen overschreden

Marcel en Vicky maakten furore en speelden daarna onder andere op de Gentse feesten. “Op de Pukkelpopeditie van 2010 stonden we geprogrammeerd op een plein naast het hoofdpodium. De capaciteit van dat plein bedroeg 5.500 mensen. De brandweer heeft het terrein moeten afsluiten omdat de maximumcapaciteit al overschreden was”, lacht Marcel.

“De jaren eisen echter hun tol, en ik kan wat moeilijker tegen die nachtelijke uren. Dit jaar doen we het wat rustiger aan. Nu vrijdag staan we op de kermis van Kortrijk, er is Dranouter en dan zijn er nog enkele kleinere optredens. Maar we kijken toch wel uit naar de dj-set op de avondmarkt van Jabbeke”, klinkt het nog.

(MF)