Aron Sirjacobs startte zijn dj-carrière zowat vier jaar geleden als 'Neofuse', maar veranderde die naam ondertussen in 'Sir Jacobs'. "Dat is natuurlijk een knipoog naar mijn familienaam en ze klinkt ook minder EDM-achtig. Dat vond ik belangrijk, want eigenlijk draai ik vooral house en commerciële muziek", vertelt hij. Ondertussen is de Oostduinkerkenaar ook al lang geen bedroom deejay meer. "Nadat ik zowat was uitgegroeid tot een vaste waarde op de fuiven aan de Westkust, draai ik tegenwoordig ook regelmatig in Gent, waar ik nu ook studeer. Zo heb ik op donderdagavond mijn eigen event in club Decadance in de Overpoortstraat. Ik draai er dan zelf, maar mag ook andere dj's uitnodigen, wat mijn netwerk natuurlijk ten goede komt."

Ook dankzij Stubru

Vorig jaar schreef Aron zich in voor De Mixx, een wedstrijd waarbij Studio Brussel op zoek ging naar nieuw dj-talent. Het leverde hem een ticket op voor Tomorrowland, waar hij de Dreamville-stage mocht afsluiten. Bovendien bleef hij onder de radar van de zender, wat hem dit voorjaar een job als huis-dj voor de befaamde filefuiven opleverde. Onder het motto 'meetoeteren mag', begeleidt hij er de autobestuurders dagelijks doorheen de avondspits. En alsof dat nog niet volstond, mag hij dit weekend zelfs draaien op het The Hive-podium, samen met tal van andere Stubru-dj's.

"Ik open de stage op vrijdagnacht en ik kijk er natuurlijk al erg naar uit. The Hive is overdag een entertainmentzone waar kampeerders hun eigen batterijen of die van hun smartphones even kunnen opladen. 's Nachts kunnen ze er hun overgebleven energie kwijt tijdens de dj-sets. Ik draai voorlopig vooral als club-dj en heb nog niet zo veel ervaring als stage-dj, maar ik wil in de nabije toekomst zeker die richting uitgaan. Het grote podium van Tomorrowland is mijn allergrootste droom. Om dat doel te kunnen bereiken, wil ik binnenkort met een producerscursus starten, waarna ik dan dus mijn eigen muziek kan maken", aldus nog de Oostduinkerkse dj.

Drukke zomeragenda

Je kan Sir Jacobs deze zomer ook aan het werk zien op Outsiderz in Opwijk, Lighthouse in Oostduinkerke en de Jeugdfeesten in Gullegem, naast de talloze resident spots in de lokale cafés en beachbars aan de Westkust. (WVH)

Te volgen op Facebookpagina www.facebook.com/DjSirjacobs