Dit zijn ze, de 24 kandidaten voor Westtalent !

Redactie KW

Dit najaar zijn er vier voorrondes en één finale, waarna de opvolger van onder meer Steak Number Eight, Creams & Spices en Balthazar zal bekend zijn.

Op zaterdag 3 oktober begint de eerste voorronde, dan treden EraserHead, Black Tolex, J. Keens, Momma Said So, Clear Season en Uncle Wellington’s Wives aan in De Kreun in Kortrijk.

MOTSUS, Nemo, Seagull Sil, easyreds, Lethal Injury en EDGAR geven het beste van zichzelf op zaterdag 10 oktober in De Zwerver in Leffinge.

Op zaterdag 17 oktober is het de beurt aan KarmaComa, Fitzgerald, Pjay, micron, All We Expected en Simple Pigeons in 4AD in Diksmuide.

De laatste voorronde vindt plaats op zaterdag 24 oktober in het Cactus Muziekcentrum in Brugge, daar treden Signs Of Algorithm, dirk., Mickey Doyle, Cleo, Graceland en Bent Beukelaer op.

In totaal schreven 161 bands en muzikanten zich in voor de provinciale muziekwedstrijd. Muziekliefhebbers kunnen de voorrondes gratis bijwonen. Tijdens de voorrondes moeten de bands hun muziek live brengen. Uit deze vier voorrondes stromen maximaal acht geselecteerden door naar de finale op zaterdag 7 november 2015 in Het Entrepot in Brugge.

Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro.

De jury bestaat uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren) en Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier