Discoqueens van Marie-Flo doen het weer: dansschool neemt voor tweede keer deel aan BGT

Team Marie-Flo is vrijdag te zien in de zesde aflevering van Belgium's Got Talent op VTM. © Belgium's Got Talent
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Is het onze rijke grond, puur toeval of is er toch meer aan de hand? Wat het ook mag zijn: Menen bulkt van het talent. Na een succesvolle passage van de zingende oudjes van de Acapella’s, gaat ook dansschool Marie-Flo uit Lauwe volop voor de felbegeerde Golden Buzzer.

“Discodansen op de Belgische kaart zetten.” Wanneer we aan Marie-Lien Valcke vragen wat precies de drijfveer voor een deelname was, krijgen we een ambitieus en vurig antwoord. De bezielster en stuwende kracht achter de Lauwse dansschool Marie-Flo gaat alvast niet voor het halve werk. “Nog te vaak gaan mensen uit van het idee dat discodansen maar flauwtjes is en dateert uit een lang vervlogen tijdperk. Compleet fout, volkomen achterhaald. Discodansen is erg intensief, het is echt pure sport. Ik hoorde vanuit enkele hoeken al dat onze deelname in de eerste plaats een marketingstunt is, maar dat klopt niet. Het kan vrijdag, tijdens de uitzending, faliekant aflopen wat niet meteen de beste reclame zou zijn. We willen als groep aantonen dat deze dansstijl zijn plaats tussen al dat talent meer dan waard is.”

Twintig uren trainen

“De jongste op het podium is 8 jaar oud, de oudste is er 20. Ze hebben er absoluut geen problemen mee gehad om het resultaat van onze deelname geheim te houden”, vertelt Marie-Lien verder. “Meer nog, het zorgde ervoor dat ze een erg hechte band kregen. Het was hun eigen, unieke ding en ze speelden dat natuurlijk graag uit. Ze weten natuurlijk dat ik best wel streng kan zijn, dat helpt misschien ook.” (knipoogt)

Van zenuwen was er volgens de danscoach volgens weinig sprake. “Het is dan ook niet de eerste keer dat we aan de audities hebben deelgenomen”, zegt ze. “Twee jaar geleden stonden we ook al op de planken, helaas zonder succes. We hadden ons toen voorgenomen om te kiezen voor een demonstratie van showdance. Het is een stijl die niet meteen in onze competitieve aard ligt en dat was dan ook te merken. Dit keer kozen we voor disco, dat zit ons helemaal in de genen. Combineer dit met het feit dat merendeel van de dansers gemiddeld 20 uren per week trainen en dan voel je je best wel comfortabel op het podium.”

Team Marie-Flo op weg naar de studio's voor de opnames van Belgium's Got Talent.
Team Marie-Flo op weg naar de studio’s voor de opnames van Belgium’s Got Talent.© gf

Of de uitschakeling van twee jaar geleden dan niet voor een soort van last op de schouders zorgde? “Helemaal niet”, is Marie-Lien overtuigd. “Het waren onze dansers zelf die vorig jaar reeds met het voorstel op de proppen kwamen om nog eens mee te doen. We schreven ons in en in juli trokken we naar de schouwburg van Antwerpen om er het beste van onszelf te geven. Of dat voldoende was om ook de jury te overtuigen, kan je vrijdagavond zien op VTM.”

Kijkers stemmen mee

Over het al dan niet doorstoten van haar dansteam, houdt alvast Marie-Lien de lippen stijf op elkaar. “Wie wil weten of we verder gaan naar de volgende ronde, moet dus echt wel kijken. Wie ons wil helpen, kan trouwens tijdens de uitzending zelf op de Golden Buzzer duwen. Een luide oproep dus naar iedereen: neem je smartphone of tablet bij de hand en stem voor ons!”