DIRK. wil ‘Hit’ scoren met livefavoriet

© Facebook DIRK.
Redactie KW

De indiepopband DIRK. rond Jelle Denturck is op dit ogenblik hot. Momenteel staan ze met twee singles in De Afrekening van Studio Brussel: ‘Stay indoors’ (op nummer 29) en ‘Artline’ (op nummer 17). Vandaag lossen ze met ‘Hit’ alweer een nieuwe single.

Het paasweekend staat voor de deur en misschien verklaart dit waarom DIRK. vandaag ‘Hit’ aan de wereld prijsgeeft. “Jesus was a little gay” is de openingszin van dit nummer dat de vierkoppige indie slacker power popband al speelde toen ze vier jaar geleden in de finale stond van Humo’s Rock Rally in de Ancienne Belgique in Brussel. Misschien ook daarom krijgt ‘Hit’ een featuring mee: Gay Jesus.

https://www.youtube.com/watch?v=akRMA1p3KRQ

Sindsdien is het een livefavoriet gebleven van DIRK., dat aangevoerd wordt door de naar Gent uitgeweken zanger-bassist Jelle Denturck uit Ingelmunster. De tekst van deze catchy popsingle is nonsensicaal, maar de catchphrase “Aw/You can see me falling apart” blijft toch hangen. Ter ondersteuning van ‘Hit’ maakte de groep, die onder dak zit bij de onafhankelijke platenfirma Mayway Records uit Kortrijk, een zogenaamde lyric video.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier