DIRK. kroont zich tot nummer 1 van ‘De Afrekening’

Redactie KW

‘Hit’, de single van het viertal rond uitgeweken Ingelmunsteraar Jelle Denturck (zang en bas), is na acht weken doorgestoten naar de koppositie van de toonaangevende lijst van Studio Brussel.

In 2016 legde dirk. – toen nog met kleine letters – tijdens de finale van Humo’s Rock Rally in de Ancienne Belgique in Brussel beslag op de derde plaats. Dit weekend dragen ze de aanvoerdersband van ‘De Afrekening’, de toonaangevende lijst van Studio Brussel. De band stijgt van twee naar één in de lijst.

Optreden op dak van De Kreun

Ondanks de coronatijden is 2020 tot nog toe een uitzonderlijk jaar voor DIRK. Ze leverden al een uitzonderlijke prestatie door op hetzelfde moment met drie singles in ‘De Afrekening’ te staan: ‘Hit’, ‘Stay Indoors’ en ‘Artline’. ‘Stay Indoors’ is een coronasong. Single ‘Artline’ staat na 19 weken nog steeds op de twintigste plaats in de lijst.

Als alles een beetje meezit, komt de band in september met hun tweede plaat voor de pinnen. Voor het zover is, treden ze op woensdag 5 augustus op, op het dak van De Kreun in Kortrijk. Hier vind je meer informatie over dit concert: https://www.wildewesten.be/nl/event/dirk.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier