Diaspora brengt staalkaart van wereldmuziek in Brugs Theater De Biekorf

Bruggeling Martin Vansteenkiste. © SVV
Redactie KW

Van donderdag 28 tot en met vrijdag 30 september vindt in De Biekorf in Brugge het Diaspora Festival plaats. Bijzonder is dat organisator Jo Van Driessche een staalkaart brengt van wereldmuziek uit België.

Diaspora is een geesteskind van Rembetika. Deze vzw organiseerde jarenlang Brugges Festival. “Drie jaar geleden was er nogal wat te doen rond de toegevoegde waarde die migranten en vluchtelingen ons zouden bijbrengen”, zegt Jo Van Driessche, organisator van Diaspora. “Dit discours vonden en vinden wij op cultureel vlak zeer unfair. Op cultureel vlak is er veel talent ingestroomd, maar het komt zeker in onze provincie veel te weinig aan bod. Anderzijds zijn er heel wat Vlamingen, onder wie violist Wouter Vandenabeele, die van samenwerken met buitenlanders bijna hun handelsmerk hebben gemaakt. Onlangs trad Wouter met zijn groep Niriis nog op voor een volle zaal in Griekenland.”

Ook Bruggeling Martin Vansteenkiste, die dezer dagen in Oeganda woont, geeft een concert in zijn voormalige thuisstad. In Theater De Biekorf treedt hij samen op met gastzangeres Sarah, die hij in Oeganda leerde kennen. Het volledige programma van dit driedaagse muzikale gebeuren vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier