Deze Desselgemse dertiger maakt het helemaal in de Duitse bioscoopzalen

Eric Kabongo speelt in 'Wilkommen bei den Hartmanns' een Nigeriaanse vluchteling die
Redactie KW

Eric Kabongo (32) uit Desselgem – maar je mag ook Krazy-E zeggen – is momenteel te zien in de Duitse kaskraker ‘Wilkommen bei den Hartmanns’. Daarin speelt Eric een Nigeriaanse vluchteling die in huis wordt genomen door een Duitse huisvrouw zonder het medeweten van de rest van het gezin.

De jonge ambitieuze Desselgemnaar moet momenteel eventjes in zijn arm knijpen om te geloven wat er aan het gebeuren is. “En dan te zeggen dat ik geen woord Duits spreek. Het aankomen in München voor de opnames van de film voelde bijna aan als mijn aankomst uit Congo hier in België al die jaren geleden. Je komt compleet uit de lucht gevallen”, vertelt Eric, die zijn rol in ‘Wilkommen bei den Hartmanns’ dankt aan zijn autobiografische documentaire ‘What about Eric?’.

“De castingdirecteur van de Duitse film had mij toen al opgemerkt”, vertelt Eric. Zijn korte verschijning in Black van Adil El Arbi trok haar volledig over de streep. “Ze heeft heel wat moeite gedaan om mij uit te nodigen voor de casting, best wel indrukwekkend”, zegt Eric. Een casting die Eric met verve doorstond, en zo staat een Desselgemnaar op de affiches van een Duitse film.

Deze Desselgemse dertiger maakt het helemaal in de Duitse bioscoopzalen

“En niet de eerste de beste film. In het openingsweekend kwamen al 500.000 bezoekers kijken, waardoor de film meteen op nummer 1 stond. Nu al hebben meer dan 1 miljoen mensen de film bekeken in de bioscoop. Een onwezenlijk aantal, zeker als je weet dat we met Black al feest vierden bij 100.000 bezoekers.”

(AD – Foto AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier