‘De Stoel’ van Ruth Vermeersch houdt Leke in de ban

De groep die op zoek kwam naar de stoel, met in het midden de winnaar Joao Ramboer. © ACK
Redactie KW

Zaterdagavond merkte Ruth Vermeersch uit Leke, die een paar huizen van het Canadaplein woont, dat iemand er 6 stoelen gedumpt had, sluikstorten dus. “Ik zette een foto ervan op Facebook en kreeg meteen een heleboel reactie, hoe erg het wel was en wie doet dat nu en dergelijke. Toen dacht ik: ‘waarom er niet iets positief van maken?'”

“Dus nam ik me voor om, als ze er maandagavond nog stonden, er één te gaan nemen en het spel ‘De Stoel’ (bekend van het tv-programma Iedereen Beroemd, red.) te spelen. Maandag stonden ze er nog en ik nam een stoel, plaatste er een geschenkje op en plaatste eerst op de Facebookpagina ‘Je bent van Leke als’ een bericht dat ze om 20 uur naar deze FB moesten kijken. Dan plaatste ik er een foto met de stoel op het kerkhof in Leke op. De eerste die aankwam en op de stoel ging zitten én een drankje meehad was de winnaar. De eerste dag kwamen een stuk of 5 mensen, maar van dan af aan is het beginnen boomen. Het is zo dat de winnaar de volgende dag de stoel ergens moet gaan zetten en een foto plaatsen.”

Op vrijdag 28 juni 2019 stond de stoel nauwelijks een minuut toen de winnaar er al aan kwam. Er moest een pop en een koffielepel worden meegebracht. Joao Ramboer werd de winnaar na een spannende nek-aan-nekrace met een auto die vlak achter hem aankwam. In totaal kwamen een dertigtal mensen met pop naar de stoel die in een dreef langs de Laagvlaktestraat stond. Het ludieke spel vindt heel wat bijval: iedere avond komen er meer mensen.

“Ik dacht eerst van het een week lang te doen” zegt Ruth. “Maar ik hoor hier al dat de mensen het graag de hele vakantie willen spelen. In ieder geval is weer iets negatief tot iets positief omgevormd.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier