De Schaduw in Ardooie waagt zich aan nieuw spraakmakend stuk

© (Foto SB)
Redactie KW

‘Het patroon’ is een bewerking van Darren Aronofsky’s debuutfilm, de psychologische thriller Pi. “De cast is naar gewoonte speciaal geronseld voor het verrassende zelfgeschreven scenario en het publiek maakt deel uit van decor”, licht Jonah Muylle een tipje van de sluier.

Filmregisseur Lieven Vanhove, gekend van de kortfilm ‘Nimmer’ staat in voor de regie en is ook verantwoordelijk voor de bewerking. “Het stuk vertelt het verhaal van een man die zich verliest in zijn obsessie”, aldus Lieven. “Hij gelooft dat alles om ons heen kan verklaart worden door getallen en patronen. Hij is constant op zoek naar dat ultieme patroon. Plotseling komt er een vreemd cijfer uit zijn computer en daarna gaat de bal aan het rollen.”

De 7-koppige spelersbende kende elkaar vooraf niet maar heeft ondertussen het beste en het minst goede in elkaar ontdekt. Bart Soens, Fien Gelein, Johan De Brouwere, Katia Ostyn, Rufus Six, Lore Molly zijn de acteurs van dienst en Thomas Demeulenaere speelt de hoofdrol alias Max.

De première vindt plaats op vrijdag 21 september. Verder wordt er nog gespeeld op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 september en donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 5 oktober telkens om 20.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en kun je reserveren via www.deschaduw.be (add: 12 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier