De erven waren verontschuldigd, maar de verzamelaar met de grootste collectie van strips, tekeningen en knipsels was wel aanwezig. Voor Paul Lauwers is het een uit de hand gelopen hobby.

Paul Lauwers was ook persoonlijk bevriend met Karel Biddeloo, één van de belangrijkste tekenaars van De Rode Ridder strips. "Ik heb een verzameling van meer dan 17.000 stukken over de Rode Ridderstrips. Door mijn vriendschap met Biddeloo heb ik er mijn specialiteit van gemaakt." Er zijn een paar unieke stukken te bewonderen en originele tekeningen. Opvallend is ook de breuk die er na 250 Rode Ridderstrips is gekomen. Karoline Hofmans van uitgeverij Standaard: "Album 250 is van een nieuwe tekenaar, Fabio Bono. Het is een stijlbreuk met de eerder verschenen strips."

"De verhalen zijn meer gericht op volwassenen, gaan over realistische ridderverhalen en er komt meer emotie aan te pas."

Schepen van Toerisme Marleen De Soete en schepen van Cultuur Rudi Cattrysse openden samen met verzamelaar Paul Lauwers en een in pak gestoken rode ridder officieel de expositie. "We hebben er ook een luik voor kinderen aangekoppeld. Hier kunnen ze zelf ridder en prinses spelen tijdens workshops."

(AV)

>> www.dehaan.be

De erven waren verontschuldigd, maar de verzamelaar met de grootste collectie van strips, tekeningen en knipsels was wel aanwezig. Voor Paul Lauwers is het een uit de hand gelopen hobby.Paul Lauwers was ook persoonlijk bevriend met Karel Biddeloo, één van de belangrijkste tekenaars van De Rode Ridder strips. "Ik heb een verzameling van meer dan 17.000 stukken over de Rode Ridderstrips. Door mijn vriendschap met Biddeloo heb ik er mijn specialiteit van gemaakt." Er zijn een paar unieke stukken te bewonderen en originele tekeningen. Opvallend is ook de breuk die er na 250 Rode Ridderstrips is gekomen. Karoline Hofmans van uitgeverij Standaard: "Album 250 is van een nieuwe tekenaar, Fabio Bono. Het is een stijlbreuk met de eerder verschenen strips.""De verhalen zijn meer gericht op volwassenen, gaan over realistische ridderverhalen en er komt meer emotie aan te pas." Schepen van Toerisme Marleen De Soete en schepen van Cultuur Rudi Cattrysse openden samen met verzamelaar Paul Lauwers en een in pak gestoken rode ridder officieel de expositie. "We hebben er ook een luik voor kinderen aangekoppeld. Hier kunnen ze zelf ridder en prinses spelen tijdens workshops." (AV)>> www.dehaan.be