De Brugse Autonome Bierproevers (BAB) presenteerden ook dit jaar weer de drie biertjes die bij de bezoekers het meest in de smaak vielen op de voorbije editie van het Brugs Bierfestival. Het ging al om de 12de editie. "Alle bezoekers konden stemmen via de vrijwilligers die in de locaties rond gingen voorzien van tablets met de enquête. Er was keuze tussen niet minder dan 438 verschillende bieren afkomstig van 83 brouwerijen", legt BAB-voorzitter Marc Vandepitte uit.

Het bier Damme Noir van de Damse Brouwers kaapte de derde prijs weg. Met een gehalte van 8% alc, exotisch getint met de Mexicaanse Criollo cacaobonen van meester-chocolatier Dominique Persoone smaakt het rond en rokerig. Zilver ging naar het bier Kameradski Balsamico: een Hybride tussen een 'Russian Imperial Stout' en Oud Bruin, 13,5 % vol. Alc. van brouwerij 't Verzet uit Anzegem.

"De gouden award gaat dit jaar naar brouwerij De Poes uit Tielt. DePoes blond van 8 % vol. Alc. is een ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen de brouwers ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus", vertelde voorzitter Vandepitte over de winnaar.

Hij liet nog verstaan dat de voorbereidingen voor de 13de editie van het Brugs Bierfestival intussen volop aan de gang zijn. Naar gewoonte heeft dit weer plaats in het eerste weekend van februari. "Het bierfestival zal in 2020 plaats vinden in een megatent van 4400 m² op het heraangelegde plein 't Zand. Mede dankzij de prima samenwerking met het stadsbestuur zal Brugge op 1 en 2 februari opnieuw 'the place to beer' zijn", knipoogt Marc Vandepitte. Op de foto zien we de drie laureaten in het gezelschap van het team dat het Bierfestival telkens in goede banen leidt.

(PDV)

De Brugse Autonome Bierproevers (BAB) presenteerden ook dit jaar weer de drie biertjes die bij de bezoekers het meest in de smaak vielen op de voorbije editie van het Brugs Bierfestival. Het ging al om de 12de editie. "Alle bezoekers konden stemmen via de vrijwilligers die in de locaties rond gingen voorzien van tablets met de enquête. Er was keuze tussen niet minder dan 438 verschillende bieren afkomstig van 83 brouwerijen", legt BAB-voorzitter Marc Vandepitte uit. Het bier Damme Noir van de Damse Brouwers kaapte de derde prijs weg. Met een gehalte van 8% alc, exotisch getint met de Mexicaanse Criollo cacaobonen van meester-chocolatier Dominique Persoone smaakt het rond en rokerig. Zilver ging naar het bier Kameradski Balsamico: een Hybride tussen een 'Russian Imperial Stout' en Oud Bruin, 13,5 % vol. Alc. van brouwerij 't Verzet uit Anzegem. "De gouden award gaat dit jaar naar brouwerij De Poes uit Tielt. DePoes blond van 8 % vol. Alc. is een ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen de brouwers ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus", vertelde voorzitter Vandepitte over de winnaar. Hij liet nog verstaan dat de voorbereidingen voor de 13de editie van het Brugs Bierfestival intussen volop aan de gang zijn. Naar gewoonte heeft dit weer plaats in het eerste weekend van februari. "Het bierfestival zal in 2020 plaats vinden in een megatent van 4400 m² op het heraangelegde plein 't Zand. Mede dankzij de prima samenwerking met het stadsbestuur zal Brugge op 1 en 2 februari opnieuw 'the place to beer' zijn", knipoogt Marc Vandepitte. Op de foto zien we de drie laureaten in het gezelschap van het team dat het Bierfestival telkens in goede banen leidt. (PDV)