De PlanKtrekkers beleven een doodgewoon avondje in Aalbeke

Staand v.l.n.r. Stefanie Van 't Westeinde, David Carrein, Stephanie Benoit, Kathy Olieux, Rik Cannaert en regisseur Lieven Vandamme. Zittend: Jonathan Clarysse, Griet Samain, Xavier Werniers en Inge Claeys. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Toneelvereniging De PlanKtrekkers brengt de komedie ‘Een doodgewoon avondje’ in OC Aalbeke. Lieven Vandamme uit Wervik is regisseur van dienst.

In ‘Een doodgewoon avondje’ wil een man zijn bazige vrouw laten vermoorden in de flat van kennissen, tijdens hun afwezigheid. Voor de huurmoordenaar is het echter zijn eerste opdracht en hij komt pas bij de flat aan als de bewoners al weer thuis zijn. Als zijn opdrachtgever daar dan op zijn beurt nog met zijn liefje opduikt, is de verwarring compleet en volgen de komische situaties elkaar snel op.

Lieven Vandamme nam al verschillende regies op zich in toneelvereniging Hoger Op in Wervik, waar hij voorzitter is. Hij regisseert voor het eerst ook bij de PlanKtrekkers. “We waren vroeger nog collega’s”, vertelt Xavier Werniers, voorzitter van de PlanKtrekkers. Dorine Van Belle en Stephanie Benoit zijn regieassistentes. De acteurs zijn Rik Cannaert uit Bissegem, David Carrein uit Aalbeke, Inge Claeys uit Lauwe, Jonathan Clarysse uit Wevelgem, Kathy Olieux uit Marke, Griet Samain uit Aalbeke, Stefanie Van ‘t Westeinde uit Aalbeke en Xavier Werniers uit Aalbeke.

Strafwerk

Voor de voorstellingen van vrijdag en zaterdag zal om 19.30 uur de voorstelling ‘Strafwerk’ van het jeugdtoneel De Planktrekkerkes plaatsvinden. “Voor 9 euro kan je dus genieten van twee voorstellingen”, aldus Xavier. “Van de grote zaal van het OC maken we een theatercafé met tafeltjes.”

De PlanKtrekkers keken ook al uit hoe ze hun toneelvoorstelling voor volgend jaar kunnen verzekeren tijdens de werken aan het OC. “We trekken naar het parochiaal centrum in Rollegem”, vertelt Xavier. “Voor de repetities zouden we zowel in de school als in wzc De Weister terecht kunnen.”

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 22, vrijdag 28 en zaterdag 29 februari, telkens om 20 uur (met om 19.30 uur de jeugdvoorstelling). Er is ook een voorstelling op zondag 23 februari om 15 uur. De toegang bedraagt 9 euro en kinderen onder de 12 jaar komen gratis mee. (EDB)

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de spelers, in ‘t Krantenhuisje in Aalbeke en via Kimberly op 0468 19 85 07. Info: www.deplanktrekkers.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier